Kā veicināt bērna attīstību dažādos vecumposmos?

Kā veicināt bērna attīstību dažādos vecumposmos?

29. Mar 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Darbojoties ar LEGO® DUPLO® un LEGO® Juniors klucīšiem, attīstība ir nebeidzamas jautrības pilna. Visi LEGO klucīši ir krāsaini, kreatīvi un aizraujoši jaunajam būvētājam. LEGO būvēšana sniedz lielu ieguldījumu sīkās un lielās motorikas attīstībā pirmsskolas vecuma bērnam. Šīs prasmes ir vieni no nozīmīgākajiem priekšnosacījumiem, lai gūtu panākumus ikdienas uzdevumos (kā ģērbšanās, zobu tīrīšana u.c.) un lai apgūtu jau sarežģītākas prasmes (kā rakstīšana, krāsošana vai griešana). Turklāt LEGO klucīši palīdz attīstīt arī bērna saskarsmes prasmes, kā radošums, sabiedriskums un spēja izteikties. 

LEGO® DUPLO® klucīši ir paredzēti mazuļiem no pusotra gada vecuma. Bērns apgūst prasmi noturēt rokās dažādus klucīšus, mācās atpazīt formas, kā arī trenē roku un acu koordināciju. Vienkārši klucīšu torņi ir pirmie būvēšanas sasniegumi.

Savienojot dažādus LEGO® DUPLO® komplektus, ir iespējams radīt jebko, ko vien

bērns iedomāsies! Trīsgadnieks spēj daudz neatkarīgāk kustināt pirkstus un izmantot sīkās motorikas prasmes, lai jau spētu bez problēmām uzbūvēt dažādas gana sarežģītas būves. Mazulis pēta un izzina visu jauno ar aizrautību un pārliecību, un DUPLO nodrošina viņam neskaitāmas rotaļu iespējas.

Četrgadnieks kļūst arvien patstāvīgāks, un viņam ir jau daudz attīstītākas paškontroles spējas. Šis ir īstais laiks, lai iepazīstinātu bērnu ar aizraujošo LEGO® Juniors pasauli. Šie komplekti sastāv no klasiskajiem LEGO klucīšiem, kas piemēroti tieši šai vecuma grupai. Būvēšana, izmantojot mazās LEGO detaļas, nodrošina nebeidzamu jautrību un jaunus izaicinājumus. Tā kā bērna mazie pirksti veic smalkus uzdevumus, rotaļāšanās ar šiem komplektiem turpina attīstīt un nostiprināt sīko

motoriku. Turklāt viegli saprotamās pamācības palīdzēs bērnam pašam uzbūvēt visu, ko vien viņš vēlēsies, un sasniegtais rezultāts darīs rezultāts darīs bērnu priecīgu un lepnu par padarīto darbu!

Daudzi cilvēki uzskata, ka spēja radīt ir iedzimts talants, kas bērnam vai nu piemīt, vai nepiemīt. Bet patiesībā radošums vairāk ir prasme, ko vecāki var palīdzēt bērnam attīstīt. Turklāt tā patiesībā nemaz nav viena prasme, bet gan vesels prasmju

kopums – spēja neatkarīgi pieņemt lēmumus, meklēt jaunus risinājumus un pielāgoties mainīgiem apstākļiem. Kreativitāte ir panākumu atslēga. Tā ir ļoti svarīga veselības un laimes sastāvdaļa un pamatprasme, kuru nepieciešams attīstīt un veicināt. Visi LEGO® klucīši palīdz veicināt radošumu, jo sniedz iespēju uzbūvēt gandrīz jebko, ko mazais spēj iztēloties. Arī LEGO® DUPLO® klucīši, kas paredzēti bērniem no 18 mēnešu vecuma, sekmē bērna radošumu un ir neizsīkstošas jautrības avots!

Sāciet iepazīt LEGO DUPLO un LEGO Juniors pasauli ar šiem aizraujošajiem komplektiem!

 20180326213459-92184.jpg

LEGO DUPLO Picērija (10834)

Izspēlējiet reālās dzīves notikumus ar LEGO® DUPLO® Mana pilsētiņa: tā ir atpazīstama pasaule ar modernām DUPLO figūrām. Šajā raibajā ēstuvē mazuļi priecāsies pasniegt tikko no krāsns izņemto picu un vienlaikus apgūs, kā jāuzvedas sabiedriskajā ēdināšanā. Viņi var pieņemt pasūtījumus arī pa telefonu un pēc tam piegādājamo sakraut motorollerā. Iekļautas trīs DUPLO figūras.

20180326213610-10311.jpg 

LEGO DUPLO Lielais būvlaukums (10813)

Mazajiem celtniekiem patiks šīs 3 uzbūvējamās mašīnas. Ar buldozeru var nolīdzināt būvlaukumu, un ar pašizgāzēju atvest jaunus būvmateriālus. Pēc tam ar ceļamkrāna spīlēm un pozicionējamo strēli var pacelt klucīšus un uzcelt māju. Iekļautas 3 DUPLO celtnieku figūras, kas veicinās lomu spēles.

20180326213642-64448.jpg 

LEGO DUPLO Mani pirmie klucīši (10848)

Rosiniet mazuļa iztēli, piedāvājot šo lielisko LEGO® DUPLO® vienkāršāko klucīšu izlasi, kas ir radīta nebeidzamiem būvēšanas priekiem! Darbojoties ar šiem košajiem klucīšiem, no kuriem daži pat ir apzīmēti no abām pusēm un kuriem komplektā ir propelleris un būvēšanas kartītes iedvesmai, bērns var uzbūvēt teju visu, kas ienāk prātā — lidmašīnu, kuģi, mājiņu! DUPLO klucīši ir īpaši radīti, lai būtu interesanti un droši mazajām rociņām.

 20180326213705-16506.jpg

LEGO DUPLO Stumjamais vilciens (10810)

Mazajiem mašīnistiem patiks stumt šo vilcienu pa sliedēm un ceļā apstāties, lai vilcienā iekrautu ābolu un ķirbju kravu. Te ir arī dzelzceļa pārbrauktuve un automašīna, tāpēc kopā ar bērnu varēsiet spēlēt lomu spēles un runāt par satiksmes drošību. Iekļautas 2 DUPLO figūras.

20180326213820-77195.jpg 

LEGO Juniors (10740) Lielais ugunsdzēsēju komplekts

Pamestajā mājā izcēlies ugunsgrēks! Izsauc ugunsdzēsējus un steidzies uz LEGO® City negadījuma vietu ātrajā ugunsdzēsēju pikapā un motociklā! Palīdzi varonīgajiem ugunsdzēsējiem pacēlājā nokļūt pie jumta un nodzēst uguni ar ugunsdzēšamo šļūteni. Uzmanies no liesmām, kas laužas caur durvīm! Šajā aizraujošajā LEGO Juniors rotaļu komplektā ir rodami daudzi pārsteigumi.