Kā tikt galā ar niķiem publiskās vietās?

Kā tikt galā ar niķiem publiskās vietās?

30. Oct 2013, 17:41 Banija Banija

Ko tikai nenākas ieraudzīt, aizejot uz piemājas veikaliņu. Šodien, lai sagādātu papildinājumu ledusskapim, ar dēlēnu bijām aizgājuši uz netālu esošo veikalu. Ieejot bodē, manu uzmanību uzreiz piesaistīja kāda māmiņa ar trim bērniem – viens ratiņos, otrs uz trīsriteņa, bet trešā, vecākā meita, kura varētu būt aptuveni 10 gadus jauna, pilnā balsī krievu valodā kliedza „Negribu, neiešu!” Ja godīgi, apbrīnoju daudzbērnu ģimenes, kur mammas veikli prot tikt galā ar ikvienu situāciju, viegli to atrisinot. Kā viss beidzās šajā gadījumā?

Māte sāka pilnā balsī pa visu veikalu kliegt virsū savai meitenei, raut aiz rokas, bet meitene tajā pašā laikā rāvās ārā no rokām. Gala rezultātā mamma ar spēku aizgrūda meitu, tā nometās uz grīdas un turpināja kliegt un niķoties, bet mamma – bļaut viņai virsū.

Tālāk šo nelielo scēnu vairs nevērojām, bet devāmies savās gaitās.

Kamēr dēliņam vēl tikai gadiņš, mums šādas niķošanās ir tikai priekšā, bet jau ar bažām gaidu, kā spēšu šādās situācijās tikt galā. Protams, liela nozīme ir audzināšanai un tam, cik daudz savam bērnam atļaujam, bet...vai vienmēr?

Dalies pieredzē, kā Tu tiec galā ar savu bērnu, kad tas publiskā vietā sāk niķoties, krist uz grīdas un paziņo, ka nekur tālāk vairs neies?

01. Nov 2013, 18:07

man ļoti aktuāla tēma, tikko par to uzrakstiju blogu.

30. Oct 2013, 22:58

Es neuzskatu, ka tas ir priekšā un tāda uzvedība būtu jāgaidā tāpat kā, piemēram, zobu nākšana.