Kā pusdienot ārpus mājām ar bērniem un...izbaudīt to!

Kā pusdienot ārpus mājām ar bērniem un...izbaudīt to!

10. Feb 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ir pavisam saprotams, kāpēc daudzi vecāki ar maziem bērniem dod priekšroku pusdienām vai vakariņām mājās, nevis kādā kafejnīcā, kur var piedzīvot bērnu niķus un stiķus. Tomēr reizēm došanās paēst ārpus mājām var būt tik jautra un aizraujoša. Ja Tev ir divus līdz 4 gadus vecs bērns un joprojām jūties nedroši, kā doties ieturēt maltīti ārpus mājām, šie ieteikumi Tev palīdzēs!

Pirms došanās ārpus mājām

Paņem līdzi bērnam tīkamas rotaļlietas. Lai bērnam laika pavadīšana ārpus mājām būtu interesanta, noderēs iemīļota grāmata, kāda spēle vai klusas rotaļlietas. Ja bērns ir īpaši enerģisks un grūti valdāms, paņem līdzi mazākas rotaļlietas, kas pievērš viņa uzmanībun pietiekami ilgu laiku.

Tāpat laba ideja ir paņemt līdzi iemīļotas uzkodas gadījumam, ja pārāk ilgi jāgaida ēdiens vai ēdiens bērnam īsti negaršo.

Izvēlies īsto kafejnīcu. Dod priekšroku bērniem draudzīgas kafejnīcas apmeklēšanai, izvēloties tādu, kur ir pietiekami brīva atmosfēra un ieteicams, arī rotaļu stūrītis bērniem. Ja zini,ka šajā kafejnīcā mēdz būt daudz cilvēku, veic iepriekšēju rezervāciju.

Nosaki dažus pamatnoteikumus un īsteno tos arī mājās. Mazi bērni dzīvo pēc noteiktiem ieradumiem un režīma un ja jau mājās ieviesīsi reālas, vecumam atbilstošas pamatnostādnes, visticamāk, arī ārpus mājām bērns uzvedīsies tāpat.

Ēšana ārpus mājām kā īpaša balva.Lai motivētu bērnu sabiedrībā uzvesties pieklājīgi, maltītes ieturēšanu ārpus mājām padari par īpašu ģimenisku pasākumu.
Kad esat kafejnīcā

Pasūti bērnam draudzīgu ēdienu. Kafejnīca noteikti nav vieta, kur pirmo reizi dot bērnam pagaršot ko jaunu, sevišķi pirmsskolas vecuma bērniem, jo pretējā gadījumā vari sagaidīt asaras un bļaušanu, ka bērns šo ēdienu neēdīs.

Uzkodas vispirms. Zināms, ka kafejnīcās ēdiens netiek pasniegts uzreiz, bet pēc kāda laika, tāpēc, ja iespējams, bērna ēdienu pasūti vispirms vai vismaz palūdz viesmīlim atnest kādas uzkodas pirms tiek gatavots pamatēdiens.

Kustīgie divgadnieki. Neceri, ka bērns 2-4 gadu vecumā būs gatavs rātni sēdēt, kamēr pieaugušie apēdīs pamatēdienu, uzkodas un desertu. Līdz ko esat apsēdušies un pasūtījuši ēdienu, varat aiziet uz rotaļu stūrīti, terasi, lai izvairītos no bērna kaprīzēm ēšanas laikā.

Kā tikt galā ar kaprīzēm

Esi reāliste. Atzīsti, ka ēšana ārpus mājām kopā ar bērniem nebūs tāda pati kā vakariņošana kopā ar mīļoto. Nav reāli sagaidīt, ka 2 gadus vecs bērns sēdēt rātni un pļāpās ar vecākiem stundas garumā. Tā vietā uzskati maltīti ārpus mājām kā iespēju nodarboties ar savu bērnu- spēlējiet spēles, runājiet, lasiet un visticamāk arī staigājiet pa kafejnīcu/koridoru/terasi. Ir pamatoti domāt, ka pirmsskolnieks uzvedīs labi, ja viņš tiks izklaidēts.

Bez strīdiem. Kafejnīca vai restorāns nav vieta,kur ļauties konfrontācijai ar bērnu. Norādi bērnam par labām manierēm- izturēties klusi un rātni, netraucējot citus cilvēkus, bet kad redzi,ka bērns sāk uzvilkties, palīdzi nomierināties.

Sadaliet slodzi. Lai atpūstos abi vecāki, tas būtu pavisam dabiski, ja vecāki pieskatītu bērnu uz maiņām. Ja bērns prasa nemitīgu uzmanību, šāda slodzes sadalīšana starp partneriem var palīdzēt, lai uz maiņām varat paēst.

Esi neatlaidīga. Pat tad, ja šajā reizē maltīte bija jābeidz ātrāk kā iecerēts bērna uzvedības dēļ, mēģini vēlreiz. Atceries, ka bērni ātri mācās un nākamreiz viņš noteikti uzvedīsies daudz labāk un sagādās patīkamus mirkļus, ieturot maltīti kafejnīcā ģimenes lokā.

Māmiņu Klubs

Padalies ĢIMENĒM AR BĒRNIEM draudzīgu kafejnīcu un restorānu nosaukumos un adresēs!