Kā punkts uz „i” nelāgai dienai – bērns dārziņā sakosts

Kā punkts uz „i” nelāgai dienai – bērns dārziņā sakosts

21. Oct 2014, 17:30 FejuFeja FejuFeja

Nebiju domājusi, ka pienāks tas brīdis, kad arī man būs jāraksta „Manu bērnu šodien dārziņā sakoda”.

Visu dienu dzīvoju nelāgā noskaņojumā, uzvilkusies un daudz bubināju, jo nācās kāpt pāri savai ētikai un saviem principiem. Tādēļ cerēju, ka dienas noslēgums būs veiksmīgāks – kaut vai ar kādu pārīti sveču, glāzīti sarkanvīna un foršu mūziku fonā, tomēr nekā. Aizejot dēlam pakaļ uz bērnudārzu, auklīte pavisam saskumusi teica, ka nezinot, kā es to uztveršot, taču viens no bērniem šodien sakodis manējo. Iesākumā nodomāju, ka gan jau būs labi, tad nu bēda, bet, kad sagaidīju savu žiperi, sirds savilkās murskulī un gribējās savu mīluli nobučot no kājām līdz galvai, jo auss sakosta pamatīgi – līdz asinīm un ar izkostu ādas gabaliņu.

Centos sevi kontrolēt, sakot auklītei, ka neko darīt. Tiesa gan, cilvēks to pārdzīvoja ļoti, sakot, ka tas bija tikai sekundes jautājums un tagad nevarēs visu nakti mierīgi gulēt.

Atzīšos, tā īsti nezinu, kā šādās situācijās reaģēt. Vainot auklīti? Nē, taču. Ne jau viņa koda, ne jau viņa māca vienam otru sakost. Tajā pašā laikā esam ar vīru piefiksējuši, ka pēdējā laikā dēls sācis dusmu uzplūdos kost, kas viņam iepriekš nebija raksturīgi. Tagad vismaz zinām, no kuras puses pūš vējš, no kā tiek apgūtas šādas gudrības. Ko darīt? Parunāt zem četrām acīm ar vainīgā bērna vecākiem? Atzīšos, man ir maza ticība, ka viņi diez vai jutīsies par to vainīgi, jo katram savs bērns ir vismīļākais un vislabākais.

Jau iepriekš, kad esmu auklītēm izteikusi savus novērojumus, ka dēls palicis agresīvāks, vicina pa gaisu dūres, esmu saņēmusi atbildi, ka grupiņā esot viens, kurš ir ar šādiem netikumiem, taču cenšoties ar to cīnīties, lai citi no tā neciestu. Bet, redz, tomēr nesanāca. Kāds cieta.

Patlaban, atgriezies no bērnudārza, dēls mierīgi guļ.

FejuFeja FejuFeja 22. Oct 2014, 09:15

Šorīt gandrīz palaidu rokas. Aizvedu dēlu uz dārziņu, ejot prom, pretī nāca kidējs ar savu tēvu. Tēvs smejoties noprasīja :"Kā tad auss?". Žēl, ka dārziņa vadītāja šonedēļ atvaļinājumā, nākamnedēļ būs jāiet parunāties.

lauvinja lauvinja 21. Oct 2014, 22:04

Runāt ar audzinātāju, aukliti, bērna vecākiem, ja nepieciešams lūgt piesaistīt b.d vadību, lai piesaista psihologu vai taml. problēmu lūgt risināt rakstiski (ar iesniegumu un oficiālu nrakstisku taisnība būs tiem, ka šoreiz neko nepanāksiet, bet ja nu kas būsiet gatavi . nākamajām reizēm un striktākai rīcībai.

Jā, ir grūti kaut ko panākt, bet bērnam ir tiesības justies izglītības iestādē neapdraudētam, tāpēc atstāt pašplūsmā jautājumu nevajag.

Lai ar agresīvo bērnu strādā pedagogs, auklīte, speciālisti un vecāki!

Gadīties var ikvienam, bet sistemātiski agresīvi risināt konfliktus un situācijas nav normāli pat ja tas ir bērns un bērni apgūst konfliktu risināšanas mākslu mājās!

Protams, vari mācīt gāzt pretī, bet bērns nespēj mazā vecumā izvērtēt kad otram nodarīt sāpes ir ok un kad ne.

21. Oct 2014, 18:45

Nemaz negribu iedomāties kādās ģimenēs tie bērni kodēji aug! Pretīgi! Tāda sajūta, ka ved bērnu uz cietumu, ne dārziņu!

DaceT DaceT 21. Oct 2014, 18:28

Arī muns b/d visādi gadās. Man puiku jau trīs reizes ir sakožļājuši citi bērni. Tagad ir tā, ka viņš man palicis kauslīgs un arī kodelīgs. Tas nāk tikai un vienīgi no dārziņa. Diemžēl auklītes nespēj tam izsekot (neattaisnoju, bet tā nu ir ) tas jau ir sekunžu jautājums, kad kāds bērns citam zobus iecērt. Audzītes ir runājušas ar šo bērnu vecākiem un šobrīd jau kādu laiciņu zobu pēdas nav manītas, bet birst dažādas citas pērles...