Kā nomainīt autiņbiksītes sēdus vai stāvus? Iesaka eksperts

21. Feb 2018, 09:32 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pienāk mirklis, kad mūsu mazulis ir iemācījies apsēsties un piecelties kājās. Viņš lēnām kļūst par lielu cilvēku, kura aprūpes procesam arī ir jāmainās līdz ar jauniegūtajām prasmēm.

"Nāc, mazais", mēs sakām savam mazulim,jo ir laiks novilkt autiņbiksītes.

ATCERIES - Svarīgi, ka aprūpes laikā mazulis sēž mums tieši pretī – tam nepieciešams izvēlēties krēsliņu, kas atbilst mazuļa augumam. Lielais pusdienu galda krēsls vai virtuves ķeblītis šoreiz nebūs pareizā izvēle. 

Mazulis ļoti labi saprot ik lietu, ko viņām pasakām. Viņš saprot, ja lūdzam viņam apsēsties vai piecelties kājās.

Mums, vecākiem, šajā gadījumā svarīgs ir rezultāts - nomainītas autiņbiksītes. Bet ir būtiski, lai mēs saprotam, ka ne tikai rezultāts, bet arī PROCESS ir nozīmīgs, jo tikai ļaujot mazulītim iesaistīties arī autiņbiksīšu nomaiņā un respektējot mazulīša vajadzības, mēs varam iegūt abpusēji izdevīgu un aizraujošo ikdienas rituālu.

Lai šis aprūpes process būtu pēc iespējas veiksmīgāks un vienkāršāks, iesakām izvēlēties Huggies® Pants autiņbiksītes- biksītes zēniem un meitenēm! Tās patiks gan vecākiem, gan mazuļiem, jo sniedz lielāku kustību brīvību. 

Un ja mēs pamēģinām apģērbt mazulīti, par pamatu šos aprūpes principus arī bikšu uzvilkšana neprasa lieku piepūli un kļūst par ļoti vienkāršu un saprotamu procesu abiem. 

Ka to izdarīt? Skaties zemāk pievienoto VIDEO. Māmiņu kluba Vecāku skolas speciāliste, fizioterapeite Klaudija Hēla, rubrikas "Mazulis Tavās rokās" sniedz praktisku padomu VIDEO formātā ikvienam jaunajam vecākam. 

Māmiņu klubs, 2018

Eksperts

Klaudija Hēla

fizioterapeite, PPII Māmiņu Kluba bērnudārzs vadītāja, topošā E. Pikleres pedagoģe
Klaudija Hēla Vecāku skolā