Kā mēs šodien veikalā podus gāzām

Kā mēs šodien veikalā podus gāzām

22. Jan 2014, 15:39 Banija Banija

Ja parasti vēršos ar ne tik priecīgām ziņām, tad šoreiz nolēmu padalīties arī ar ko pozitīvu. Tiesa gan, arī šajā priecīgajā ziņā ir mazs rūgtumiņš, taču tas negūst pārsvaru.

Šodien, nākot mājās no ārsta apmeklējuma, iegriezāmies piemājas Rimi veikalā. Piekraujot grozu ar veselīgajām vitamīnu bumbām – augļiem, stumjot dēlēna ratus tālāk jau virzījos uz bērnu nodaļu, lai izpētītu, kas jauns, kam atlaides, un tad – plīstošu stiklu skaņa! Sastingu kā lāsteka, sabijusies, kas noticis, kas pie vainas... Un tikai tad konstatēju, ka bērnu plauktu galā bagātīgi nokrautas šņabja pudeles, un tik vien vajadzēja, kā aizķert netīšām ar ratiņiem, lai pudeles ar lielu troksni nokristu uz grīdas... Par laimi, saplīsa tikai viena pudele. Sabijusies pacēlu to no grīdas, domādama, kas nu jādara... Vai apsargi skries klāt un sāks strostēt, vai jāiet un par to pie kases jāsamaksā? Jāteic, ka alkoholu nelietoju pilnīgi un galīgi nemaz, tādēļ klusībā sāku sevi strostēt, ka nu pie tēriņiem būs jāpieskaita arī šņabja pudele.

Pēc mirkļa pie mums pienāca pārdevēja, sakot, lai atstājam visu, kā ir, un viss... Neviens mūs nebāra, neviens nelika maksāt par nodarīto skādi un arī uz policiju mūs neveda.

Tiesa gan, tagad veikalā būšu vēl uzmanīgāka, jo ko tādu piedzīvoju pirmo un cerams arī, ka pēdējo reizi. Tiesa gan, jautājums arī tirgotājiem, cik ir prātīgi bērnu preču plauktu galā nokraut vairākus stāvus ar grādīgo dziru? Pieļauju domu, ka gadās arī pa kādam mazam ziķerim, kas, tipinādams ar mammu pēc cepumu pakas, aizķer pa kādai stikla pudelei.

Vai arī Tev ir gadījies veikalā nogāzt podus vārda vistiešākajā nozīmē? Ar ko tas beidzās? Varbūt Tev lika atlīdzināt nodarītos zaudējumus?

 

23. Jan 2014, 12:29

Ha hā - jā. Šāda skāde gadījās arī mums. Braucām ar ratiem uz kasēm un ejā bija stends ar šampanieša pudelēm. Eju garām un arī dzirdu ka aiz muguras sašķīst pudele. Šokā apstājos un paskatos, ka tiešām es vainīga, jo blakus neviena cita nav. Pat nesaprotu kā piedūros vai apgāzu to pudeli, bet nu... Pienāk apsargs un jautāju ko nu darīt - bet šis tik mierinot nosaka, ka lai tik ejot tālāk, droši vien pudele esot bijusi nolikta nepareizi un tā viņu vaina.

Atgadījums bija Sarkandaugavas mini Rimi.

lauvinja lauvinja 22. Jan 2014, 21:38

Likumiski bode pati vainīga, ka preci var tā nejauši apgāzt un saplēst.

Ja grib likt maksāt, tad vienīgais veids - policija---> lieta---> tiesa, kura tad lems vai vainīga bode un preču izvietojums vai pircējs to tīšām iznīcināja!

Reiz nejauši iznīcināju mencu aknu stikla burķeli (godīgi sakot part nezinu kā aizķēru un vai vispār aizķēru), bet nu burķele uz zemes, viss uz grīdas. Stāvu, pieskrien apsargs, sāk aurēt, ka būs jāmaksā. Saku nekā nebij - pierādiet, ka es to izdarīju un es to izdarīju tīšām un nevis tā burķele bij nevīžīgi plauktā nolikta un uz malas šūpojās un vispār, tā akna ir arī uz maniem zābakiem, es gribētu, lai bode ņem un to skādi atlīdzina! (ja nebūtu aurējusi apsardze, droši vien būtu ar samaksājusi). Šis iešot skatīties novērošanas kamerā, atnāk atpakaļ. Es jau pašcieņu atguvusi jautāju nu kā - esot jāmaksā. Es saku, oki, saucam policiju, stādam aktu, būs lieta, tad tiesa lems kas ir pie vainas. Iešot skatīt vēlreiz video, atnāk - nē, es neesot gan vainīga 😃

Misteria Misteria 22. Jan 2014, 21:00

Man patīk, ka Anglijā ne par ko tev nav jāmaksā, vai nu ir bijusi mana vaina, vai nē..

Pati gan esmu, tikai vienreiz nogrēkojusies.. Vāžu un gleznu bodītē apgāzu stikla, grīdas vāzi, tādu palielu un padārgu, bet nu tur tīri izkārtojums vainīgs, jo vāzēs mākslīgie ziedi un viens zariņš ieķērās ratiņos.. Pārdevēja pieskrēja, atvainojās, ka tā sanācis.. Protams, es atvainojos, abas pasmējāmies un nekādu problēmu..

Starpcitu, vīram mamma vakar jaunu PC nopirka, bet instalējot programmas, vīra māsas meitiņa kkādu pogu pieskrēja un nospieda... Rezultātā PC nokārās procesā... Šodien aizveda atpakaļ uz veikalu, pateica, kas un kā, pārdevējs uzreiz jautā - jūs naudiņu vēlaties atpakaļ vai jaunu PC? Ne pārmetumu, ne lieku problēmu.. Tik vienkārši...

Banija Banija 22. Jan 2014, 19:30 MiniAnna

Nevienu alkohola pudeli uz grīdas nenogāzāt? 😃

Banija Banija 22. Jan 2014, 18:47 laimesbite

Mežciema

22. Jan 2014, 18:46

kurā rimi tas bija?

22. Jan 2014, 18:13

Man pāris dienas atpakaļ sanāca, ka veikalā ''Maxima" Siguldā ņemot no plaukta saldo krējumu tas kaut kā aizķērās un izkrita man no rokām, protams, saplīsa viss saturs uz mana bēbīša ratiem, turpat bija viena pārdevēja, kura blakus krāmēja plauktos preci, es viņai saku, ka iešu pie kases un samaksāšu par saplēsto saldo krējumu, bet viņa atteica, ka nevajagot -norakstīs un notīrīja man bēbja ratus.

Banija Banija 22. Jan 2014, 16:49 enjutik

Jā, piekrītu, Drogās regulāri braucot iekšā ar ratiem aizķeru aiz kāda plakāta, kas piekabināti pie plauktiem. Nepatīkams gadījums pirms daudziem gadiem bija Jelgavas Drogās, kad biju atbraukusi ar lielo somu no mājām un devos uz kojām, bet pa ceļam iegāju veikalā nopirkt nepieciešamās sadzīves lietas. Ejot ārā, sāka pīkstēt... Cilvēki pie kases uzreiz "zagle, zagle"... Pienāca apsargs, lika publiski visu somas saturu izkrāmēt, pa nez cik reizēm iet cauri vārtiņiem... Tik pretīga sajūta. Beigās izrādījās, ka pīkstēja pirms laba laika tajās pašās Drogās pirkta skropstu tuša.

saulux10 saulux10 22. Jan 2014, 15:25

Toties ja saplīst stāvot piekases,tad gan pavisam cita lieta.-ir jāmaksā!

saulux10 saulux10 22. Jan 2014, 15:23

ša vai tā par to tev nebūtu jāmaksā,jo vienā raidījuma redzēju tēmu par šo,jo ja saplīst pudele,burciņa u.tt. ejot garām vai ņemot to no plaukta,tad ta nav pircēja vaina bet gan veikala,jo produkti,šaja gadījumā jāsakarto tā,lai tās nevarētu nokrist,apgāzties u.tt. 😀

ruta27 ruta27 22. Jan 2014, 15:14

ari mums bija lidziga situacija,protams pirms daziem gadiem atpakal, kad vel vecakais dels bija ratos,gajam jau pie kases,un tur staveja apm 3 stavi ar alus kastem, ka sdanaca ka ne, nejausi to ar ratiem aizkeram un nokrita vesela kaste, saplisa ari kadas, rinda bija daudz cilveku, pat nemanija, kas to izdarija....tas bija maximas veikala...

Banija Banija 22. Jan 2014, 14:29

Kad studiju gados strādāju veikalā, tad arī bija max summa, ko no iztrūkuma sedz veikals, ja iet tai pāri, tad jau no darbinieku kabatām.

inese33 inese33 22. Jan 2014, 14:27 BaiBaii

Vispār jau nav pārdevējiem vienalga,jo daudzos veikalos to saplēsto preci atvelk no pārdevēja algas