Kā mēs Miķeļpelītei gada jubileju svinējām

Kā mēs Miķeļpelītei gada jubileju svinējām

28. Nov 2017, 22:57 Co_ora Co_ora

Mūsu ģimeni sāk satraukt kāda lieta – cilvēki aizvien mazāk svin dzīvi! Dzimšanas dienas sev un bērniem, vārda dienas, kristības/krustabas, Ziemassvētki bez dāvanām un Līgo bez ugunskura! Mēs esam par svētkiem, ja vien finanses un garastāvoklis ļauj! Ar patiesu prieku ejam uz draugu bērnu dzimšanas dienām, jo ikviens rausis, pat ja neatcerēsies, ir pelnījis svētkus!

Pēc ilgākām diskusijām, izlēmām, ka Miķeļa dzimšanas dienu svinēsim mājās. Mitinamies 3 istabu dzīvoklī, kur ir dzīvojamā istaba ar dīvānu un galdu, bērnistaba un guļamistaba. Neskatoties uz to, ka gribējām saaicināt daudz gan mūsu, gan Miķeļa draugus, izlēmām, ka ‘izretosimies’ pa visu dzīvokli un būs ellīgi laba ballīte! Galds un galvenā pulcēšanās vieta – viesistaba/virtuve (kas mums ir apvienotas), bērniem pamata uzturēšanās vieta – bērnistaba, kur sanesām un izkārtojām visas mantiņas!

Tematika.

Tematiskas ballītes ir foršas un arī atvieglo (ne vienmēr, protams) pasākuma dekorēšanu, jo samazina Pinterestāmeklējamo ideju klāstu! Es izvēlējos pūcīšu tematiku. Varbūt priekš jauna zēna šķiet interesanta izvēle, bet pūcītēs mani pārņēmušas savā varā jau kopš Miķelis iemitinājās puncī! Gribēju uztaisīt grand finale!

20171128225134-52367.jpg

Galds.

Šādās mājas ballītes ir pagrūti izlemt ko likt uz galda. Sākumā domājām par silto ēdienu, tad sapratām, ka būs grūti to realizēt ar bērniem! Palikām pie tāda standarta latvieša svētku galda – salāti, kotletes, karbonādes, sautēti dārzeņi un uzkodas – dārzeņi, gaļas, augļi. Protams, arī kūka! Pinterest sniedz vairākas idejas, kā galdu iekļaut pūcīšu tematikā! Arī es tā būtu gribējusi, bet šoreiz laiks negribēja būt sabiedrotais, tāpēc iztikām ar dekoratīviem līdzekļiem (kas laika gaitā arī sadāvināti!).

Pāris labas idejas šeitšeit un šeit.

20171128225213-89066.jpg

Giveaway.

Man ļoti, ļoti patīk ballītes, kur ir padomāts par mazām dāvaniņām viesiem un ļoti patīk arī pašai tādas sagatavot. Arī šoreiz gribēju pacensties un izdomāju, ka katram Miķeļa ciemiņam uztamborēšu pūču acis – visiem vecākiem būs acis ciet, visiem bērniņiem būs acis vaļā un cerēju uz interesantu kopbildi! Rezultātā paspēju uztaisīt tikai pusi no maskām, tāpēc pirmā Miķeļa ballīte palika bez mazās dāvaniņas draugiem, gatavās pūču acis nolikām, lai var izmantot kā atribūtus fotografējoties un tagad man nepabeigto tamborēšanas darbiņu lādē stāv kādas 20 pūču acis!

mde

20171128225356-74231.jpg

 

ŠEIT ideja, jubilāram gribēju pagūt ŠĀDU. Nepaguvu!

Aktivitāte.

Mums ir tādi vieni ģimenes draugi, kuru rīkotie pasākumi vienmēr ir interesanti un pārdomāti (čau, Līga un Jāni!). Nesen bijām viņu jaunākās atvases gada jubilejā, kur bija paštaisīto laivu regate Arkādija parkā!

Arī mēs šoreiz gribējām izkustināt viesus, nolēmām izmantot tuvumā esošo Nordeķu parku, kurā uzrīkotu sacensības “Kastanis 2017”  foto orientēšanās, dažādi uzdevumi, kastaņu mešana, kafijas dzeršana, bērnu čalas un tā. Baaaaigo laiku pavadīju pie kontrolpunktu izveidošanas, fotografēšanas, jautājumu izdomāšanas, sagatavošanas, tad tā visa likšanas kopā un dalīšanas vairākām komandām .. un beigās lija lietus!!! Mans ieteikums – lai vai ko vairāk grib sirds, tomēr vispirms tikt galā ar praktiskajām lietām un svētku ‘bonusiņus’ atstāt tam brīdim, ko visi sauc par pēdējo, bet īstenībā viņš vienmēr ievelkas!

Fotogrāfs.

Lai vai kādas šaubas māc par to, cik daudz vieta ir mājās, kāds apgaismojums utml, tomēr vajag fotogrāfu kaut uz stundiņu! Mums bija un bilžu saņemšanas brīdis bija kā vēl reizi svinēt dzimšanas dienu! 

DSC02393

Dekori.

Dekoru klāsts, protams, ir bezgalīgi milzīgs! Iesaku laicīgi izķemmēt aliexpress un ebay, tur patiešām var atrast daudz ko sakarīgu! Īpaši ciparu balonus, kas pie mums maksā kosmosu, tur kapeikas + piepūst ar hēliju šeit (esmu dzirdējusi labas cenas Jāņa Rozes grāmatnīcā Spicē, Dammes Rimi grāmatnīcā šāda iespēja nav).

20171128225520-68455.jpg

20171128225536-28974.jpg

20171128225545-83119.jpg

Ļoti interesanta un forša šķiet mēneša jubileju bilžu izrādīšana – es vienmēr apstaigāju foto sienu un pamieloju acis ar jaunā cilvēka piedzīvojumiem! Nošpikoju ideju no citām oktobrēnu mammām un izveidoju pirmā gada infografiku – ko iemācījies, kā paaudzies, kādā vecumā kādu prasmi apguva, ļoti simpātisks materiāls ar svarīgāko info.

20171128225559-80174.jpg

Patiesībā jau vienalga cik ēdiens būs uz Jūsu svētku galda, cik grezni rotājumi vai liela kūka – galvenais, ka tieši Jūs esiet tie, kas rāda savam bērnam –  dzīve ir jāsvin!

20171128225621-17154.jpg

Co_ora Co_ora 29. Nov 2017, 00:17 VictoriaSecret

Mums bija ~15 pieaugušie un 7 bērni! 😀