Kā mazināt šķidrus, bezkrāsainus deguna izdalījumus

Kā mazināt šķidrus, bezkrāsainus deguna izdalījumus

04. Jan 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

„Manam bērniņam ir trīs gadiņi. Ko lietot, ja iesnas ir kā ūdens un deguna skalošana nepalīdz,” vēlas uzzināt kāda māmiņa.

Konsultē pediatre Anna Birka. 

„Šķidru, bezkrāsainu deguna izdalījumu gadījumā trīsgadīgam bērniņam jau varētu lietot kādus deguna pilienus, piemēram, Vibrocil.

Tomēr deguna pilienus iesnu ārstēšanā, talkā būtu jāņem tikai tādā gadījumā, ja iesnu dēļ bērnam ir apgrūtināta elpošana!

Ja grūtības elpot rodas naktī, pirms miedziņa bērna deguntiņā var iepilināt pilienus. Šajā gadījumā gan vajadzētu izvairīties no tādu deguna pilienu lietošanas, kuru sastāvā ir ēteriskās eļļas un kuriem ir izteikta smarža! Mūsdienās bērni ir ļoti alerģiski un tekoša deguna cēlonis varētu būt arī alerģija.

Savukārt, ja viņa deguntiņš nav aizsprostots, elpošana netiek traucēta un bērnam ir tikai šķidri deguna izdalījumi, tad gan deguntiņu vajag tikai noslaucīt un nekādus medikamentus lietot nav nepieciešams!

Lai mazinātu šķidros, ūdenim līdzīgos deguna izdalījumus, pirms gulētiešanas bērnam var pasildīt kājas un uzvilkt siltākas zeķes – tas arī viss. Iesnas pēc laika pāries,” tā pediatre Anna Birka.

 Māmiņu Klubs

Kā tu savam bērnam parasti ārstē šķidrus, bezkrāsainus deguna izdalījumus? 

20130919103449-28627.jpg