Kā izvēlēties ziemas apavus bēbīšiem, mazuļiem un bērniem?

Kā izvēlēties ziemas apavus bēbīšiem, mazuļiem un bērniem?

04. Dec 2017, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ziema ir laiks, kad sals kož ne vien vaigos, bet arī kāju pirkstos, ja ziemas apavi pienācīgi prātīgi nav izvēlēti. Pašreiz veikalu plauktos atrodami dažādu stilu un modeļu ziemas zābaki, padarot izvēli vecākiem daudz, daudz sarežģītāku. Lasi liberi.lv ieteikumus, kā izvēlēties piemērotāko ziemas apavu pāri Tavai atvasei.

Pirms sākt iepirkšanās procesu, vajadzētu sev atbildēt uz pāri jautājumiem:  

  • Vai mans bērns ziemā staigās?
  • Kādām aktivitātēm zābaki tiks izmantoti?
  • Kur apavi tiks valkāti- pilsētā vai laukos?

Protams, arī bērna vecums ietekmē, kādi ziemas apavi tiks izvēlēti. Ja mazulis savā pirmajā ziemā staigās mazāk, tad aktīvāks bērnudārznieks gribēs izmēģināt gan lēkšanu kupenās, gan slidināšanos ar ragaviņām, gan garas pastaigas.

Vai iespējams iegādāties ziemas apavus vairākām sezonām?

Pavisam reti ir tie gadījumi, kad ziemas apavi vienam un tam pašam bērnam tiek vilkti vairāk kā vienu sezonu, tāpat arī īpaši ieekonomēt un iegādāties izmēru lielākus ziemas apavus nevajadzētu praktisku apsvērumu dēļ- bērnam būs ļoti grūti staigāt.

Tāpat vērts atzīmēt, ka ir materiāli, kuriem pēc gada samazinās  siltinājuma noturība pret auksumu, tādējādi ģimenēs, kur aug vairāki bērni, ieteicams izvēlēties kvalitatīvus apavus,kas būs ilgtermiņa ieguldījums arī nākamajiem bērniem.

Vai bērnam ieteiktu iegādāties lielākus apavus?

Noteikti nē, lielākos apavos bērnam vairāk sals, jo priekšējā daļā ir tukša vieta. Tāpat jāatceras, ka pārāk lieli apavi priekšlaikus nolietos apavu zoli. Bērniem līdz 2 gadu vecumam ziemas apavos vajadzētu palikt pusotra pirksta rezervītei, jo šajā vecumā notiek visstraujākā augšana. Savukārt bērniem līdz 6 gadiem ieteicams izvēlēties apavus ar nepilna pirka rezervi.

Kādas ir biežākās kļūdas, ko vecāki pieļauj, iegādājoties ziemas apavus bērniem?

Tipiskākās kļūdas ir lielāku apavu izvēle un apavu iegāde, jo izskatās, ka tie ir siltāki. Materiāla kvalitāte nosaka, cik silti būs zābakos, nevis tas, kā zābaki izskatās.

No kāda materiāla vajadzētu būr ražotiem ziemas apaviem?

Mūsu laikapstākļiem noteikti vajadzētu dot priekšroku apaviem ar atzīmi  “water-resistant” jeb ūdens izturīgs vai “waterproof“ jeb ūdens necaurlaidīg. Atšķirība starp šiem apzīmējumiem būs tā, ka  ūdens necaurlaidīgie apavi ir pārklāti ar īpašu barjeras vielu,kas nodrošinās, ka nokrišņi netiks iekšā zābakā. Ūdens necaurlaidīgie apavi būs dārgāki nekā ūdens izturīgie. Tomēr ja bērnam patīk bradāt pa peļķēm, iespējams, ūdensnecaurlaidīgo apavu iegāde būs labākais lēmums, jo kājas nekad nekļūs slapjas.

Citi ieteicamie materiāli:

Gumija

Neoprēns

Āda, zamšāda vai jebkuri citi mitrumu atgrūdoši materiāli

Tagad ziemas apavu izvēle būs vieglāk veicama! Ieskaties liberi.lv Ziemas apavu sadaļā!

20171201160943-24850.jpg