Kā izvēlēties bērnu šampūnu?

Kā izvēlēties bērnu šampūnu?

12. Nov 2015, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērna āda būtiski atšķiras no pieauguša cilvēka ādas. Tā ir plānāka, maigāka un tai nav tieksmes taukoties. Un mazuļa matiņi ir krietni plānāki un mīkstāki, kā pieaugušajam. Tas nozīmē, ka „pieaugušo līdzekļi” neder bērnu matiņu mazgāšanai. Bet kādi līdzekļi der un kā pareizi izvēlēties šampūnu bērnam?

Bērna āda un mati ļoti atšķiras no pieaugušā ādas un matiem. Pieaugušiem paredzēti šampūni ir pārāk agresīvi bērna galvas ādai un matiem. Pieaugušo šampūni vairāk paredzēti, lai atbrīvotos no blaugznām, bet uz bērna plānās galvas ādiņas praktiski nemēdz būt sebuma, jā un mati bērniņam ir plāni un mīksti, atšķirībā no pieaugušajiem. Tieši tāpēc bērniem ir specializēta kosmētika, tajā skaitā, savi šampūni. Kā pareizi izvēlēties šampūnu, lai nekaitētu savam mīļajam bērnam?

Izvēlieties bērnu šampūnu tikai īpašās tirdzniecības vietās ar pārbaudītu reputāciju. Nekādā gadījumā nepērciet bērniem paredzētu kosmētiku un citus ādas kopšanas līdzekļus tuneļos, kioskos un sabiedriskā transporta pieturās, kā arī citās apšaubāmās vietās.

Nepērciet tādu firmu līdzekļus, par kurām Jūs agrāk neko neesiet dzirdējuši. Patlaban ir Interneta laikmets, kad informāciju par tādu vai šādu tirdzniecības marku ir iespēja atrast katram, kas tiešām rūpējas par sava bērniņa veselību un drošību 

Pirms pērkat produktu, rūpīgi iepazīstieties ar tā etiķeti. Uz tās jābūt:

- pH līdz 5.5;
- norāde par hipoalerģiju;
- atzīme par izietajiem testiem uz drošību, gadījumā, ja līdzeklis norīts (nav nekādu garantiju, ka mazulim nesagribēsies to nogaršot);
- aktīvo biovielu saraksts – zālītes, ekstrakti, vitamīni utml.

Bez tam, rūpīgi jāizlasa produkta sastāvs un jāpievērš uzmanību ieteikumiem, kas attiecas uz bērnu vecuma ierobežojumiem (cik veciem bērniem paredzēts šampūns).

Noteikti atveriet pudelīti, novērtējiet tās aromātu un līdzekļa krāsu. Spilgta šampūna krāsa norāda uz krāsvielu sastāvu tajā, tādas var kļūt par iemeslu bērna ādas alerģiskai reakcijai. To pašu var pateikt par pārāk uzbāzīgu aromātu. Izvēlieties līdzekli ar neitrālu aromātu, vai līdzekli, kurš nesatur krāsvielas vai satur tās minimālā daudzumā 

Protams, ir vērts parūpēties par personīgajām ērtībām. Izvēlieties pudelīti, kas nevarētu izslīdēt no rokām, kā arī izvērtējiet, vai tās saturs nelīst pārāk viegli ārā. 

Māmiņu Klubs

Kā Tu izvēlies šampūnu savam mazulim?

20151028134220-65239.jpg

Īpaši izstrādātais šampūns maigi attīra matiņus un galvas ādu, nekairinot bērna acis. Nesatur PEG-emulgatorus. Šampūns maigi pasargā galvas ādu no izžūšanas, saudzīgi barojot to. Komplekss "BÜBCHEN - AKTĪVĀ ĀDAS AIZSARDZĪBA" satur kviešu asnu proteīnus, Aloe Vera, pantenolu un kumelīšu ekstraktu. Lielisks palīgs piena krevelītes mīkstināšanai.Var izmantot no dzimšanas.

  • nesatur krāsvielas
  • nesatur konservantus
  • nesatur minerāleļļas
  • nesatur PEG emulgatorus
  • ādai neitrāls pH
  • dermatoloģiski pārbaudīts
  • nesatur ziepes
  • mazgājošas vielas uz augu bāzes
  • ar pantenolu
  • ar Aloe Vera
  • nekairina acis
  • var izmantot no dzimšanas