Kā izvēlēties bērnam siltas drēbes

Kā izvēlēties bērnam siltas drēbes

17. Sep 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tuvojoties ziemai, vecākus interesē, pēc kādiem kritērijiem ir jāizvēlas siltās drēbes bērniem. Zviedrijas bērnu apģērbu ražotāja Polarn O. Pyret speciālisti sniedz ieteikumus, kas atvieglos vecākiem šo uzdevumu.

Galvenais princips — kārtainība

Bērnu apģērbā galvenais ir kārtainība. Bērni jūt un pacieš aukstumu dažādi. Vieni nepārtraukti kustas, bet citi nav tik nerimtīgi. Ir grūti atrast drēbes, kas vienlīdz labi aizsargā gan no lietus, gan no aukstuma, tāpēc kārtains apģērbs dod iespēju kaut ko uzvilkt vai novilkt, mainoties laikapstākļiem. Katrai apģērba kārtai ir savas funkcijas.

«Pirmā apģērba kārta ir apakšveļa. Ļoti aukstā laikā vilnas vai poliestera apakškārta ļauj bērnam justies silti un sausi. Savukārt kokvilnas veļa samirkst, liekot bērnam salt. Otrajai, vidējajai, kārtai ir jāuzsūc ķermeņa mitrums un jāuztur tā temperatūra. Ja apģērbs «neelpo», ķermeņa temperatūra pazeminās, tāpēc ieteicams, lai vidējā kārta būtu no vilnas vai flīsa. Trešā kārta ir ārējā. Tās uzdevums ir aizsargāt bērnu no lietus un vēja, tāpēc tai labi jāatgrūž mitrums. Turklāt neaizmirstiet, ka apģērba virsējai kārtai ir jāiztur jebkādas bērna rotaļas un piedzīvojumi, kā arī jābūt viegli mazgājamai,» stāsta bērnu apģērbu ražotāja Polarn O. Pyret Latvijas pārstāvniecības vadītāja Jūlija Roškova.

Līdz viena gada vecumam mazulim pastaigās vislabākais būs kombinezons, ko var viegli uzvilkt un novilkt. Tam vispiemērotākie ir modeļi ar diviem rāvējslēdzējiem, kas iestiepjas bikšu starās, vai vienu rāvējslēdzēju, kas iestrādāts slīpi no pleca līdz pretējās bikšu staras galam. Pēc 2,5–3 gadu vecuma ziemas kombinezonu var aizstāt ar bikšu un jakas komplektu. Jakai ir jāsniedzas līdz augšstilba vidum un jābūt ar savilktu apakšmalu. No biksēm vislabāk izvēlēties puskombinezonu ar krūšu un muguras daļu un lencēm. Tādējādi tās labāk turēsies un mazāk laidīs garām aukstumu. Kapuce nedrīkst cieši piegulēt galvai, lai atstātu vietu cepurei, un tai ir jābūt apdarinātai ar savilkumu kakla aizsardzībai no pārmērīgas atdzišanas.

Kad nolemjat izvēlēties bērnam ziemas drēbes, noteikti veikalā pārbaudiet rāvējslēdzēju un pārējās aizdares darbību un lietošanas ērtumu, kombinezona muguriņu (tai jābūt ideāli līdzenai un neburzīgai), vai piedurkņu un bikšu staru galos ir gumijas manšetes, kas novērsīs to uzrotīšanos un sniega iekļūšanu zem kombinezona.

Par Polarn O. Pyret

Polarn O. Pyret ir Zviedru bērnu apģērba zīmols, kurš zināms ar augstas kvalitātes, funkcionalitātes un unikālu dizainu. Kopš kompānijas dibināšanas 1976. gadā un saražotās pirmās svītrainās kolekcijas, Polarn O. Pyret dzīvo ar pārliecību, kad bērniem  nepieciešams apģērbs, kurā var spēlēties. Apģērbs, kurš ļauj bērniem būt bērniem. Šodien visā pasaulē ir vairāk nekā 100 Polarn O. Pyret veikalu.