Kā iemācīties pieņemt bērna temperamentu? Tiekamies lekcijā!

Kā iemācīties pieņemt bērna temperamentu? Tiekamies lekcijā!

03. Apr 2023, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tikpat dažādi, cik esam mēs paši, ir arī mūsu bērni. Tāpēc divas pirmās lietas, kas vecākiem, jāzina, lai labāk izprastu savus mazos un nodibinātu ar viņiem pēc iespējas ciešāku emocionālo saikni, ir attīstība un temperaments.

Piesakies lekcijai par bērna temperamentu un uzvedības atšķirībām!

Cik ļoti atšķirīgi bērni ir jau piedzimstot! Un cik ļoti šīs atšķirības ietekmē gan viņus pašus, gan arī mūs, vecākus, kas bērnus mīl.

Daudzi vecāki mēdz satraukties, ja bērns neattīstās kā pēc grāmatas. Taču tas ir normāli, ja mazais kaut kādas lietas sāk darīt agrāk vai vēlāk nekā viņa vienaudži, kas bieži vien ir saistīts ar viņa individuālo attīstību un temperamentu, jo katrs bērns ir individualitāte!

Vecākiem tajā pašā laikā ir ļoti maz informācijas par to, kāpēc bērni ir tik ļoti atšķirīgi un tādējādi vecāki bieži vien vēlas mainīt bērnu, viņa raksturu un uzvedību.

Īpaši grūtības rodas tad, ja ir temperamentu nesakritība – fiksā māmiņa un bērniņš, kam vajag visu lēni un prātīgi, un mamma no rīta grib ātri sataisīties un doties dienas gaitās, jo brokastis arī jau gatavas, bet bērns vēl velk pirmo zeķīti, un tas mammai var izraisīt lielas dusmas. Vai arī gluži pretēja situācija - māmiņai visu patīk darīt lēni, bet bērns jau sen ir gatavs un grib darīt simts citas lietas, bet mamma vēl tikai domā par to, kas būtu jādara tālāk.

Vecāki nav spējīgi mainīt temperamentu!  Cilvēki ir ļoti dažādi, taču ikviens, arī bērns, vēlas, lai citi viņu mīl un pieņem tādu, kāds viņš ir!

Lekcijā uzzināsi:

  •     Kas ir temperaments?
  •     Kurā brīdī parādās temperaments?
  •     Kā temperaments saistīts ar dažādām dzīves situācijām?
  •     Kā vecāki var atpazīt temperamenta pazīmes?
  •     Kā izveidot vidi, lai pozitīvā veidā palīdzētu attīstīt temperamentu?
  •     Vai bērna raksturu var lauzt?
  •     Kā izprast dažādas uzvedības atšķirības?

 

PIESAKIES SEMINĀRAM ŠEIT!

 

Eksperts

Diāna Zande

Kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite, psiholoģe
Diāna Zande Vecāku skolā