Kā bērniņam iemācīt valkāt brilles?

Kā bērniņam iemācīt valkāt brilles?

11. Dec 2015, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Iesākumā briļļu nēsāšana var radīt diskomfortu pat pieaugušam cilvēkam, bet ko darīt, ja brillītes nepieciešamas bērnam, īpaši – mazam? To, kā pie brillēm pieradināt bērniņu ap gada vecumu, jautājām „Dr. Lūkina acu klīnikas” acu ārstei, Dr. Vinetai Aizkalnei.  

Dažkārt bērniņiem ir grūti saprast, kāpēc brilles vispār ir jānēsā. Tāpēc vispirms viņam par to būtu jāmēģina pastāstīt un pie briļļu nēsāšanas bērnu jācenšas pieradināt pamazām. Vēl speciāliste uzsver, ka vecākiem jāizvēlas bērniņam piemērotas brilles.

„Lai mazam bērnam palīdzētu iemācīties valkāt brilles, pirmkārt, es ieteiktu izvēlēties atbilstošu briļļu rāmīti! Tam jābūt tādam, kas nenospiež bērna austiņas vai deguntiņu. Vēl svarīgi izvēlēties brilles, kuru rāmītis nav par šauru bērna sejiņai (šādā gadījumā, pārāk šaura briļļu rāmja dēļ, varētu rasties ādas kairinājums vai apsārtums).

Otrkārt, brillītes vajadzētu sākt valkāt pakāpeniski – iesākumā vilkt neilgu laiku un lēnām to valkāšanas ilgumu pagarināt. Brilles var uzlikt bērnam patīkamu nodarbju laikā, bet brīžos, kad viņš tās nēsā, bērnu atbalstīt un par to uzslavēt,” iesaka Vineta Aizkalne.

Šādi, pamazām bērniņu pie brillēm pieradinot, to valkāšanu jāmēģina padarīt par ikdienas nodarbi. Bērnu acu ārste novērojusi, ka reizēm pat bērniņa „piekukuļošana” ir labs sākums, kā viņu mudināt valkāt brilles.

Māmiņu Klubs

Kā tu savu bērniņu pieradināji pie briļļu nēsāšanas?