Kā atvieglot elpošanu naktī?

Kā atvieglot elpošanu naktī?

24. Feb 2012, 13:20 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kāda māmiņa jautā: „kā palīdzēt dēliņam pirmajās saaukstēšanās dienās, ja viņam ir aizlikts deguns? Naktīs viņš bieži mostas, jo ir grūti elpot. Lietojam Humer jūras ūdeni un atsūcēju, taču tas elpošanu neatvieglo.” 

Uz jautājumu atbild pediatre Anna Birka.

„Māmiņa minējusi, ka mazuļa deguna ārstēšanā lieto jūras ūdeni, tomēr tas izmantojams kā palīglīdzeklis, lai bērna deguntiņu iztīrītu un samitrinātu tā gļotādu, tomēr elpošanu neatvieglo!

Efektīvāks līdzeklis, kas paredzēts tieši aizlikta deguna gadījumā un palīdz no aizlikuma atbrīvoties, ir deguna pilieni,” stāsta pediatre.

Vēl Anna Birka atklāj, ka atvieglot bērniņa pašsajūtu var, pirms gulētiešanas viņa pēdas un plaukstas ieziežot ar kādu sildošu ziedi un paceļot augstāk spilventiņu, uz kura viņš guļ, lai nakts laikā mazajam būtu vieglāk elpot.

Tāpat ļoti būtiski, lai istabā būtu mitrināts gaiss.

„Ļoti svarīgi, lai telpā, kurā bērniņš guļ un uzturas arī dienas laikā, gaiss nebūtu sauss! To svarīgi mitrināt, un šim nolūkam var izmantot vai nu gaisa mitrinātāju vai arī apklāt radiatorus ar slapju dvieli vai lupatu.

Iedomāsimies, kā iesnu laikā jūtamies mēs pieaugušie! Arī mums pašiem ārā, svaigā gaisā elpot ir daudz vieglāk nekā istabā,” tā Anna Birka.

Kā tu aizlikta deguna gadījumā nakts laikā savam bērniņam palīdzi atvieglot?