Kā apģērbt bērnu?

Kā apģērbt bērnu?

08. Apr 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

POLARN O.PYRET, bet draugiem- vienkārši PO.P: kvalitāte, drošība, uzticēšanās, pārdomātas detaļas, skandināvu dizains un saudzīga attieksme pret apkārtējo vidi, svītriņas, unisex, ekoloģiskums un kārtas!

Jau pašā sākumā kompānija PO.P tiecās ražot pasaulē labāko apģērbu bērniem. Šī koncepcija bija nemainīga kopš 1976.gada, kad tika izgatavots pirmais svītrainais PO.P T-krekliņš.

Mēs uzskatām, ka bērniem nepieciešams apģērbs, kurā viņi var justies kā bērni. Mēs pievēršam uzmanību visiem ražošanas procesa etapiem, kur svarīgs katrs elements- sākot ar rūpēm par dabu un sociālā atbildība, un beidzot ar veikala interjeru. Mēs vēlamies, lai PO.P apģērbu valkātu iespējami vairāk bērnu, nododot to jaunākajiem no vecākajiem.

Ja tas būtu atkarīgs no mums, mēs nekad neizmestu nevienu PO.P lietu, lūk tādēļ mēs tik skrupulozi attiecamies pret savas produkcijas kvalitāti. Mums ir bijis laiks, lai izzinātu, kas darbojas, bet kas- nē. Visas sīkākās apģērba detaļas, lai tas būtu T-krekliņš vai virsjaka, ir pārdomātas un pārbaudītas. Tajā ir mūsu atšķirība.

20160331114304-68241.jpg

MATERIĀLI- AR CIEŅU PRET DABAS RESURSIEM

Saviem izstrādājumiem PO.P izvēlas audumus no organiskās kokvilnas un vairākkārt pārstrādātiem sintētiskajiem materiāliem (poliamīds, poliesteris). Daudzi PO.P izstrādājumi atzīmēti ar ECO zīmi un izgatavoti saskaņā ar precīziem noteikumiem gādājot par ekoloģiju.

  • Organiskā kokvilna: tās audzēšanai tiek izmantotas tikai ekoloģiski tīras metodes bez pesticīdu un mēslojuma izmantošanas. Kokvilna tiek audzēta neizmantojot ģenētiski modificētas sēklas.
  • pārstrādātais poliamīds un poliesteris: šie materiāli tiek izgatavoti no otrreiz pārstrādātām plastmasas pudelēm vai tekstilražošanas atlikumiem.
  • ECO shell materiāls virsjakām daļēji izgatavots no lietotiem zvejas tīkliem, nesatur perfluoroglekli (PFC) un ir absolūti nekaitīgs bērna veselībai.
  • Trio Biomarine: granulēts pulveris no austeru gliemežnīcām un pārstrādātas plastikas, no kuras izgatavo biosadalošos polietilēna maisiņus.

UNISEX- UNIKĀLA PIEEJA

Tagad tas var šķist dabiski, bet patiesībā tas, ka zēnus un meitenes tērpj vienādās drēbēs, ir unikāli. PO.P tiecas ražot pasaulē labāko apģērbu visiem bērniem - kurš ko valkā un kādu krāsu izvēlas- lai izlemj bērns.

20160331114345-69000.jpg

KĀRTAS- VIENKĀRŠI ĢENIĀLI!

Kad bērns rotaļājas ārā, viņam jāpaliek siltumā un sausumā. Tādēļ nepieciešams apģērbs, kas piemērots jebkuriem laikapstākļiem, kuru var uzvilkt pēc daudzkārtu principa. Viss PO.P āra apģērbs tiek izgatavots no shell-materiāla - tas ir ļoti izturīgs, gaisa caurlaidīgs, nelaiž cauri ūdeni un vēju. Bez tam, visu virsjaku un bikšu vīles ir līmētas/slēptas, kam pateicoties, apģērbs ir pilnībā nemirkstošs. Saprātīgi daudzkārtu principa risinājumi ļauj bērnam justies brīvi un atvieglo ģērbšanās procesu. Piemēram, vairākām PO.P virsjakām ar spiedpogu palīdzību iespējams iestiprināt vēja necaurlaidīgu flīsu un viegli tikt galā ar aukstu laiku.

Pirmā kārta - pie ķermeņa- saglabā ķermeni sausu

  • ja jūsu bērns pastaigājas aukstā laikā, viņa ķermenis rada  siltumu un mitrumu, kas jāaizvada prom no ķermeņa. Tam nepieciešama pirmā apģērba kārta- plāna, no vilnas, frotē auduma vai flīsa, kas aizvada mitrumu no ķermeņa, saglabājot siltumu.
  • Vidējās kārtas uzdevums- termoizolācija. Arī tai jābūt plānai. Ideāla vidējā kārta no mīksta flīsa vai frotē auduma aizvada mitrumu, bet saglabā siltumu. Ja audums nelaiž cauri gaisu, ķermenis ātri atdziest un kļūst mitrs. Šīs kārtas biezums var variēt atkarībā no aktivitāšu veida, gaisa temperatūras un vēja stipruma. Kā vidējo kārtu var izmantot vairākus apģērba gabalus, kas nepieciešamības gadījumā ir novelkami. Trešā kārta- ĀRĒJĀ- pasargā no nokrišņiem un vēja, saglabā un izvada lieko siltumu.
  • Ārējā kārta pasargā no vēja, lietus un sniega. Citiem vārdiem, pateicoties tai, bērns jebkuros laika apstākļos paliks siltumā un sausumā. Aizsargājošās virskārtas un vēja necaurlaidīgās iekškārtas kombinācija ļauj aizvadīt mitrumu, neļaujot tam uzsūkties. Virsjaku piedurknes un bikšu staras no shell- auduma ir izliektas, kas nodrošina dabisku kustību brīvību.

20160331114450-32214.jpg

URRĀ LIETUM UN PEĻĶĒM!

Kad līst lietus un peļķes kļūst dziļākas, bērnu rotaļas svaigā gaisā kļūst īpaši jautras! Arī šeit mēs nepiekāpjamies dabai un piedāvājam apģērbu ar līmētām vīlēm, kas pasargā no lietus, kurā bērnam būs ērti. Mūsu virsjakām, biksēm, cepurēm un cimdiem piemīt augsta ūdensnecaurlaidība (līdz 8000 mm nokrišņu) un tos viegli notīrīt. DROŠĪBA UN SĪKĀKĀS DETAĻAS - SVARĪGAS!

 

  • Visas vīles- ļoti mīkstas, maksimāli plakanas un slēptas, lai nekairinātu bērna maigo ādu.
  • Kapuces, kas stiprinās ar spiedpogām, laiž cauri gaisu.
  • Uz visiem āra apģērbiem (ieskaitot cepures un cimdus) iestrādāti gaismas atstarojoši elementi ar redzamību 360 grādi.
  • apkakles un rāvējslēdzēju aizdaru iekšējās virsmas slēgtas ar flīsa oderi, lai nekairinātu bērna maigo ādu.
  • Biksēm- regulējama gumija jostasvietā, bikšturi un gumijas saitītes, kuras nepieciešamības gadījumā var nomainīt.
  • Garās, ūdensnecaurlaidīgās cimdu aproces un gumijas ap plaukstas pamatni nodrošina roku sausumu un siltumu.
  • Ātri dilstošās apģērba detaļas (sēdvirsma, ceļgali, elkoņi) izgatavotas no īpaši izturīga materiāla un tām ir izliekta virsma, kas ievērojami veicina kustību brīvību. Vairākus gadus PO.P ir Zviedrijas standartizācijas institūta (Swedish Standards Institute) partneris un piedalās bērnu drošības darba grupā (Working Group for Child Safety), pastāvīgi analizē dažādus riska faktorus, pielietojot rekomendācijas un regulējumus, kas paaugstina bērnu apģērba drošumu.

KĀ KOPT APĢĒRBU?

Padomājiet, vai ir vērts mazgāt bikses vai kombinezonu katra traipiņa dēļ? Dažkārt pietiek izskalot vai patīrīt izstrādājumu ar mitru drāniņu. Arī vilnas izstrādājumi neprasa biežu mazgāšanu- pietiek tos izvēdināt un izpurināt. Vairums kokvilnas izstrādājumu teicami iztur mazgāšanu veļasmašīnā 60 grādu temperatūrā, tos var žāvēt veļas žāvētājā.

Mazgājot āra apģērbu, pieturieties sekojošām rekomendācijām:

  • pirms mazgāšanas veļas mašīnā, izgrieziet izstrādājumu uz kreiso pusi,
  • aizveriet visas aizdares,
  • lietojiet mazgāšanas līdzekli bez balinātāja,
  • neizmantojiet veļas mīkstinātāju,
  • žāvējiet apģērbu brīvi izkārtu vai žāvētājā zemā temperatūrā,

NB! Vienmēr sekojiet apģērba kopšanas rekomendācijām, kas norādītas uz etiķetes un pamatotas uz auduma īpašībām. Tā jūs saglabāsiet dabas resursus.

KAVAT- PASAULES ATKLĀŠANA NO PIRMAJIEM SOĻIEM!

PO.P un KAVAT sadarbojas no 2015.gada.

KAVAT- zviedru ģimenes uzņēmums no 1945.gada.

KAVAT ražo apavus, izejot no nekaitīguma apkārtējai videi.

KAVAT- nozīmē teicamu dizainu, lielisku kvalitāti, funkcionalitāti.

KAVAT- brīnišķīgi apavi ar košām detaļām.

KAVAT tulkojumā nozīmē "drosme" un"drošsirdība". Uzņēmums kļuvis par lielisku PO.P partneri- kopā mēs strādājam saviem lielajiem un mazajiem draugiem.

Interneta veikals: www.polarnopyret.lv

Mūsu veikals atrodas  TC Spice, Lielirbes iela 29, Rīga