Jēkabpils Mežaparks un Radžu ūdenskrātuve

Jēkabpils Mežaparks un Radžu ūdenskrātuve

03. Aug 2016, 13:02 Cielavinna Cielavinna

Mūsu ģimenei ļoti patīk ūdens un līdz ar to peldēties un plunčāties tajā. Visbiežāk mūsu peldēšanās gala mērķis ir jūra, jo tā atrodas samērā netālu no mājām. Savukārt vasaras laikā braucot ciemos pie radiem uz Jēkabpili izvēlamies Radžu ūdenskrātuvi, jo pēc manām domām tā ir viena no labākajām peldvietām Jēkabpilī. Peldēties tur var jebkurā vietā, kur sirds kāro, bet mēs dodamies parasti uz galveno peldvietu, jo tur pludmale ir vairāk sakopta un mazāk akmeņaina, piedevām krasts ir smilšains līdz ar to maziem bērniem tur ir labāk plunčāties.  Krasts vismaz galvenajā peldvietā nav nedz stāvs, nedz dziļš līdz ar to mazie bērni droši var peldēties, dziļums sākas pakāpeniski un ir norobežojums līdz kuram vispār var peldēt tur, ūdens samēra tīrs un dzidrs. Lielu prieku mazajiem sagādās mazās zivtiņas, kas tur gar krastu šad tad ir manāmas. Peldēšanas sezonā šeit ir arī glābēji. Izvietotas ir arī ģerbtuves.

20160803130109-98292.jpg

Radžu ūdenskrātuve atrodas Jēkabpils Mežaparka teritorijā līdz ar to bez peldēšanās šeit vēl ir dažādas aktivitātes iespējas, piedevām lielākā daļa ir bezmaksas. Maksas aktivitātes Mežaparkā ir brauciens ar mašīnītēm, ūdens slēpes, katamarāns un brauciens ar kamerām no kalna.  Godīgi teikšu no tā visa neko neesam izmantojuši līdz ar to par cenām nemācēšu teikt. Mežaparka teritorijā un līdzās Radža ūdenskrātuvei automašīnas var novietot bezmaksas, pie galvenās peldvietas ir izveidota bezmaksas autonovietne. Līdzās autonovietnei darbojas arī veikaliņš- kafejnīca, bet mes to neesam izmantojuši, jo parasti ņemam visu līdzi.

20160803130159-65327.jpg

Netālu no galvenās peldvietas izvietots arī rotaļu laukums, kas priecē un sasilda mazos peldētājus pēc peldes. Piedevām par drošību ar padomāts, jo rotaļu laukums atrodas līdzās ceļam un sakarā ar to uzbūvēta sētiņa, kas mazajiem neļauj tik viegli izskriet uz ceļa, lai gan satiksme tur nav ļoti liela. Mežaparka teritorijā izveidota arī baskāju taka, trenežieri sportotājiem, volejbola laukums un visāda veida šķēršļu trase. Šeit tiešām ir ko darīt arī bez peldēšanās.

Jēkabpils Mežaparks un Radža ūdenskrātuve atrodas pēc adreses: Brīvības iela 289, Jēkabpils, tā ir pilsētas nomale. Tikt līdz šai burvīgai vietai ir ļoti viegli, jo jebkurā gadījumā garām tai nevar pabraukt. Jābrauc pa ceļu Jēkabpils- Birži un pa kreisai pusei būs Mežaparka teritorija, pa labai rokai paliek Nameja iela un mazdārziņu teritorija.

20160803130219-87920.jpg

Iesaku Jums šo peldvietu izmēģināt, ja esat Jēkabpilī.

 

 

 

 20160614103327-73052.jpg