Ja pati esi harmonijā ar sevi, bērns mazāk slimos

Ja pati esi harmonijā ar sevi, bērns mazāk slimos

03. Mar 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ajūrvēdas speciāliste Inga Ruņģe ir viena no speciālistēm, kas piedalījusies Lielās māmiņu padomu e-grāmatas ģimenes veselībai veidošanā. Šoreiz dalāmies ar viņas ieteikumu attiecībā uz rūdīšanos!

"Ļoti svarīgi ir tas, kā pati māmiņa dzīvo gan līdz bērna ieņemšanai, gan grūtniecības laikā, gan arī pirmo gadu pēc mazuļa dzimšanas – ja viņa rūpējas par sevi un ir ar sevi harmonijā, bērni mazāk slimo. Ja mamma uzņem pilnvērtīgo uzturu, nedara sev pāri, tad arī bērni ir veseli. Ja bērni bieži slimo, tas bieži vien nozīmē, kad kaut kas nav kārtībā ar vecākiem." uzsver speciāliste.

"Ja mamma bērnam katru vakaru sasmērē ceļus un elkoņus ar aprikožu vai persiku kauliņu eļļu (tās ir maigākas konsistences), un iztīra degunu, tad bērni neslimo! Vasaras laikā to var nedarīt, bet no rudens līdz pavasara beigām tas ir jādara. Šādi bērns tiek pasargāts no saslimšanām." viņa iesaka.

"Pēc gada vecuma, kad bērnam pastiprinātāk sāk dot tējas, lai paaugstinātu dzelzs līmeni organismā, viņam var vārīt nātru tēju." iesaka Ajūrvēdas speciāliste Inga Ruņģe.

Kādi ir jūsu rūdīšanās paņēmieni?

Māmiņu Klubs

Vai arī tavā mājā aukstajos gada mēnešos cieņā ir šis dzēriens?

Eksperts

Inga Ruņģe

ajūrvēdas speciāliste
Inga Ruņģe Vecāku skolā