Izvēlies bērniem  Ziemassvētku dāvanas no pašmāju ražotājiem

Izvēlies bērniem Ziemassvētku dāvanas no pašmāju ražotājiem

10. Dec 2016, 00:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Esam par vienu soli tuvāk Ziemassvētkiem, pirmā advente ir atzīmēta, skaisto svētku gaidīšanas laiks ir sācies. Tas iezīmē arī laiku, kad arvien vairāk sākam domāt par dāvanu iegādi vai lūkojamies pēc idejām, lai kaut ko jauku izveidot paši savām rokām. Ir labi dāvanas izvēli neatlikt uz pēdējo brīdi, it īpaši, ja vēlaties to pārdomātu vai ar pašmāju ražotāju rokām izveidotu. Mācētprieks komanda ir izveidojusi nelielu dāvanu ceļvedi ar Latvijas rāžotāju darinātajām lietām, kas ir atrodamas www.macetprieks.lv veikala plauktos. Šī ir iespēja gan atbalstīt mazos ražotājus, gan iegādāties kvalitatīvu preci, kas ir mūsu pašu tautiešu veidota, rūpīgi pārdomāta, lai tā kalpotu bērna attīstībai. 

 20161128083126-23577.jpg

MAZULIM 

Mazuļa dāvanas izvēle ir ļoti svarīgs un atbildīgs uzdevums. Šis ir laiks, kad bērns ļoti strauji attīstās un ar pareizu dāvanas izvēli varat dot savu artavu attīstībai. Lai savā pirmajā dzīves gadā bērns darbotos ar dabīga materiāla mantiņām, kas kalpo izaugsmei. Tādēļ mazuļa dāvanu ceļvedī atradīsiet piedāvajumu smalkās motorikas un koordinācijas attīstībai domātām precēm - vēramās rotaļlietas, attīstošās zirņu pākstis, klučus būvēšanai, koka kastīti ar bumbiņu un atvilknīti. 

20161128083324-24947.jpg

Pavisam nesen dzimušu mazulīšu ģimenes varat iepriecināt ar skaistām un gaumīgām precēm bērnistabas iekārtošanai - koka mākonīšu virteni, dzīvnieku attēla plakātu, koka putniņu mobilīti.

MEITENĪTEI

20161128083246-22262.jpg

Ziemassvētku dāvanas meitenei ir atkarīgas no katras mazās princeses interesēm konkrētajā vecumā. Ja meitenītei patīk lelles, zīmēšana, krāsošana, rokdarbi, tad forša dāvana būs Latvijā ražotie koka trafareti, koka formu krāsošanas komplekts, šūšanas komplekts. Saimnieciskai meitenei, kurai patīk spēlēties kafejnīcās noteikti patiktu rotaļu rikas ar visādām piedevām, ko uz maizītes likt. Krāsu atpazīšanas aplis ar knaģīšiem būs noderīgs papildinājums, ja vēlaties dāvanā iekļaut rotaļlietu, kas kalpotu kādu zinību apgūšanai. 

 20161128083139-87375.jpg

Ja meitenei ir sava istaba, tad iespējams jauns plakāts, virtenīte vai foršs spilvens kaķa, lāča vai putniņa formā būs īstā izvēle dāvanai.

ZĒNAM

20161128083201-67216.jpg

Mazākiem puišiem iesakām koka simbolu trafaretu ar lidmašīnu, mašīnu, raķeti. Trafaretā var meklēt atbilstošo vietu figūriņai var apvilkt gan pašu figūru, gan trafaretā esošo formu, lai veidotu zīmējumus. Zilo kubu tornis būs noderīgs mazam censonim rokas koordinācijas attīstīšanai. Jau lielākiem noderēs kaut kas no konstruktoru sadaļas - kāds labirints vai arhitekta komplekts. Populāra izvēle ir ģeometrijas dēlītis, kurā ar gumiju palīdzību var veidot dažādas figūras, burtus, simbolus - radoši izpausties vai vadīties pēc internetā atrodamiem paraugiem.  

20161128083033-32481.jpg

Puišiem, kuri tūliņ uzsāks skolas gaitas var noderēt burtu un ciparu komplekti ar kuriem darboties, lai veidotu vārdus vai pierakstus matemātiskām darbībām. Ar mēness ķēdes palīdzību var pētīt mēness fāzes un dienu, nedēļu ritējumu. 

 

Atcerēsimies, ka Ziemassvētku skaistums rodas kopā būšanā, apdāvināt savus tuvos un mīļos ir patīkami un tas ir jauks veids kā izrādīt savu mīlestību un pavisam skaisti, ja dāvana ir pārdomāta, tā ir īpaši darināta ar mūsu tautiešu. Domājot par bērniem, kas ir mūsu jaunā paaudze, iesakām izvēlēties dāvaniņas, kas bērnam sniedz ieguldījumu attīstībā, māca gaumes izjūtu un kvalitāti.

Informāciju sagatavoja Katrīna Tālberga

www.mācētprieks.lv veikala autore

Foto autore: Amālija Andersone