Īpaši vingrojumi, lai bērnam palīdzētu elpot

26. Feb 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja bērnam ir klepus, izmainās elpošana. Plaušas netiek pietiekami izvēdinātas, elpošana ir virspusēja un sekla. Bērniem līdz 7 gadu vecumam ir šauri elpceļi, tāpēc viegli veidojās bronhu tūskas un uzkrājas daudz sekrēta. Tieši tālab ārsti iesaka vingrojumus plaušu veselībai, īpaši bērniem, kuriem ir hroniskas elpceļu saslimšanas – bronhiālā astma vai bieži bronhīti.

www.bernsklepo.lv ikvienam ir pieejams īpašs vingrojumu komplekss plaušu veselībai. Tas ir 10 vingrojumu komplekss, kas izstrādāts sadarbībā ar speciālistiem. Šo vingrojumu ietekmē tiek sekmēta sekrēta šķidrināšana un izvadīšana no bronhiem un tiek iestiepts (padarīts elastīgāks) krūškurvis. Vingrošana palīdz stiprināt elpošanas muskulatūru, koriģēt elpošanas ritmu un veidot pareizu stāju.

Jāatceras, ka vingrot var tikai remisijas jeb miera periodā. Bērniem pēc akūtām saslimšanām, lai atjaunotu un nostiprinātu imūnsistēmu, vēlams vingrot regulāri. Vingrošana ļoti ieteicama arī bērniem ar produktīvu (mīkstu, atlecošu) klepu krēpu izvadīšanai.

Pēc akūtām saslimšanām vingrot ieteicams 15-20 minūtes 2 reizes dienā, bet hronisku saslimšanu, piemēram, astmas gadījumā, vingrot ieteicams remisijas periodā reizi dienā aptuveni 20-25 minūtes.

Vingrošanai izvēlieties laiku, kad bērns ir visaktīvākais un labprāt piedalās. Ir jārespektē bērna uzvedība un pacietība, jo vingrošanai notiekti jānotiek pozitīvā noskaņojumā.

Lai pareizi izpildītu vingrojumus, vēlama fizioterapeita konsultācija pirms regulāras vingrošanas mājās.

Vingrojumus vari ielādēt šeit!

Vingrojumu krievu valodā vari ielādēt šeit!