Recepte: Ingvera dzēriens

31. Jan 2013, 11:20 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ingvera dzēriens uzskatāms par vienu no pēdējos gados populārākajiem līdzekļiem cīņā ar saaukstēšanos. Tas ne tikai saīsina slimošanas laiku, bet ir izmantojams arī profilaktiski! Uzzini, kā to gatavo Bestmama.

Sastāvdaļas:

  • ingvera sakne
  • medus vai cukurs
  • citrons
  • ūdens

Pagatavošana: Rūpīgi notīrīt ingveru un sagriezt to plānos gabaliņos. Citronu nomazgāt, pārgriezt. Dziļā traukā ielieciet sagriezto ingveru un citronu un aplejiet visu ar verdošu ūdeni. Pēc tam, kad ingvers un citrons apliets, ļaut dzērienam ievilkties. Pievieno dzērienam medu vai cukuru.

Vai arī tavā mājā aukstajos gada mēnešos cieņā ir šis dzēriens?

Māmiņu Klubs

Izdrukā veselības e-grāmatu un lasi dabas receptes


Kleenex®Balsam-
Tavs iekaisušais deguns pelnījis maigu balzama pieskārienu!

Šoziem Kleenex® Balsam kabatlakatiņi palīdzēs aizsargāt gan lielus, gan mazus degunus. Īpaši noderīgas šīs salvetītes ar aizsargājošu balzamu un atsvaidzinošu aromātu  būs gripas un vīrusu sezonā!

Kleenex® Balsam: dermatoloģiski testēti kabatlakatiņi ar kliņģerīšu balzamu! Tās lietojot, deguns tiek pārklāts ar ādu aizsargājošu, mikroskopisku  balzama kārtiņu. Kliņģerīšu balzams saudzē un palīdz pasargāt deguna ādu no apsārtumiem iesnu laikā.

zakis123 zakis123 31. Jan 2013, 19:54 sandija

Man gan ģimenes ārsts, gan arī ginekoloģe atļauj lietot ingveru. Esmu tagad grūtniecības 2 trimestrī. Pirmo reizi dzirdu ka nevar lietot ingveru.Lūdzu sīkāk kāpēc nedrīkt,jo lietoju ingveru regulāri kopā ar tēju.

31. Jan 2013, 18:25

Paldies par atgādinājumu, kkā šis brīnumdzēriens bij' piemirsies. Būs zvans vīram - lai nopērk. 😀

lauvinja lauvinja 31. Jan 2013, 14:42 sandija

Hmmm, ja nevar lietot ingveru grūtnieces (kāpēc?) , tad kāpēc grūtniecēm rekomendē ingvera kapsulas nelabuma mazināšanai?

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 31. Jan 2013, 14:16

grūtnieces vienīgi nedrīkst ingveru lietot

lauvinja lauvinja 31. Jan 2013, 11:53

Šitā es taisu tad, kad man gribas ingvera tēju. Bet profilaksei un ārstniecībai taisu, ka izlasīju ķīniešu recepšu grāmatā - ņem 2 ēdamkarotes kapāta ingvera, pārlej ar 1,5 glāzi ūdens, liek vārīties uz lēnas uguns 10-15 minūtes un ļauj vēl ieviklties minūtes 10 (mazliet padzist), pievienoju medu (pavisam karstā tējā medu likt nav jēgas, jo tas zaudē savas īpašības). Mēdzu klāt pielikt arī citronu, jo garšo.

zakis123 zakis123 31. Jan 2013, 11:50

Ingvera tēja ir īsts glābiņš saaukstēšanās gadījumā, kā arī ingvers ieteicams grūtniecēm, tas novērš nelabumu un arī vemšanu grūtniecības laikā. Man ļoti palīdzēja.

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 31. Jan 2013, 11:27

Mans iecienītais! Palīdz arī notievēšanas gadījumā 😀

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 31. Jan 2013, 11:23

Es šo tēju tomēr drusku vēl pavāru - ingvera saknes šķēlītes + citrona šķēlītes, tad tēja sanāk stiprāka. Efekts ir dedzinošs, bet ļoti patīkams. Slimošanas laikā ļoti palīdz