Iesaisties labdarības projektā Labsirdības egle

Iesaisties labdarības projektā Labsirdības egle

06. Dec 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ziemassvētku priekšvakarā Pirmais Baltijas kanāls (PBK) sāk tradicionālo labdarības akciju Labsirdības egle 2012. Šajā gadā projekta ietvaros kanāls aicina palīdzēt bērniem, kuri atrodas no vardarbības cietušo bērnu krīzes centros.

Latvijā ir 7 krīzes centri (Allažos, Dobelē, Rugājos, Valmierā, Ventspilī, Talsos un Kandavā), kur no vardarbības cietušajiem bērniem vecumā no dzimšanas līdz 18 gadiem tiek sniegta sociālā rehabilitācija, psiholoģisks atbalsts un praktiska palīdzība.  

„Vardarbība pret bērniem var izpausties dažādā veidā – tā var būt gan emocionāla, gan fiziska, gan seksuāla. Arī bērna atstāšana novārtā, bez pienācīgas aprūpes, ir vardarbība. Diemžēl nepietiekamā finansējuma dēļ krīzes centriem nereti trūkst visnepieciešamāko lietu – tekstilpreču, higiēnas un kancelejas preču, bērnu veļas un apavu, attīstošo rotaļlietu un sporta inventāra, kā arī naudas, lai bērnus varētu aizvest uz pasākumiem ārpus krīzes centra”, stāsta Latgales reģionālā atbalsta centra „Rasas pērles” direktore Ilze Andža.

No 1. līdz 24. decembrim katrs no mums var palīdzēt iepriecināt bērnus, kuru dzīve nereti ir līdzinājusies murgam.

 Katru dienu no 10 rītā līdz 21 vakarā Galleria Riga Dzirnavu ielā 67, 3. stāvā, speciāli „Labsirdības eglei 2012” izveidotā vietā būsim gandarīti saņemt jūsu atnestās dāvanas.

Bērniem no dzimšanas līdz 18 gadiem ir nepieciešamas pavisam vienkāršas lietas: TEKSTILS (gultas veļa, dvieļi, spilveni, segas),APAVI (ziemas un vasaras, līdz 41.izmēram), VEĻA (zeķubikses, zeķes, apakšveļa, krekliņi), visu izmēru autiņbiksītes, attīstošās ROTAĻLIETAS, SPORTA INVENTĀRS (bumbas, lecamauklas, ragaviņas, no sniega kalniņa braucamie paliktņi, novusa piederumi, mini trenažieri).

Lūdzu, nesiet jaunas mantas! Šie bērni jau gana daudz ir nēsājuši svešus apavus, spēlējušies ar nobružātām rotaļlietām, gulējuši uz saplēstiem palagiem. Kopīgi mēs varam viņu ikdienu vērst kaut nedaudz tīkamāku!

„Tas ir briesmīgi, ka bērniem nākas saskarties ar tādu nežēlīgu attieksmi. Ja mēs kaut nedaudz varam mazināt viņu sāpes un vairot sapratni, ka pieaugušo pasaule – tā nav monstru pasaule, mēs, iespējams, saņemsim augstāko balvu – sirsnīgu dzīvē daudz ko pārcietuša bērna smaidu”, - iesaistīties akcijā aicina mediju koncerna „Baltijas Mediju Alianse” Mārketinga komunikāciju nodaļas vadītāja Kristīna Rosmane.        

Sarūpētās dāvanas adresātiem tiks nodotas š.g. 28. decembrī cirka izrādē, kurā Pirmais Baltijas kanāls pulcēs krīžu centru bērnus no dažādām Latvijas malām, lai uzdāvātu viņiem svētkus. Tos radīs ne tikai šīs dāvanas, bet arī pozitīvās emocijas un pārsteidzošie iespaidi.   

Vairāk informācijas par labdarības akciju „Labsirdības egle 2012” un tās noteikumiem var uzzināt speciālā sadaļā PBK mājas lapāwww.1tv.lv, kā arī šī kanāla lapā Facebookwww.facebook.com/PirmaisBaltijasKanals

Projektu atbalsta šokolāde Schogetten un sociālā īsmetrāžas kino festivāls Kailais karalis. Projekta sociālais partneris ir Latvijas Bērnu fonds.

Bērnu preču veikali

t/c "Galleria Riga" piektajā stāvā!

20121115120705-29580.jpg

www.galleriariga.lv

 

aab aab 06. Dec 2012, 09:05 sp

jā, es pie šī teikuma par jaunām mantām apstājos, lasīju vēl un vēl.... un nesapratu! ja pa vidu būtu vārdiņš "arī", tad būtu cita lieta.... nedomāju, ka tas ir kas slikts, ja man bērns spēlējas ar mazlietotām (normāli lietotām) mantiņām. nedomāju, ka, ja jau man bērns var, tad dzīves apdalītie (sauksim tā) to nevarētu!