Iemīļotākās pasaku grāmatas bērniem.

Iemīļotākās pasaku grāmatas bērniem.

08. Aug 2017, 10:38 muzikantu_mamma muzikantu_mamma

Es uzskatu, ka pasaku grāmatu lasīšanu var jau sākt tad, kad bērniņš ir pavisam maziņš. Lai gan citiem varētu šķist, ko gan sešus mēnešus jauns bērniņš var saprast?! Es uzskatu, ka tādējādi mēs iemācam bērniņu klausīties, mācīties. Tas var arī būt kā labs pirms miedziņa rituāls un laiks tikai priekš jums abiem. Lai gan bērniņš ir paēdis un savā gultiņā jau saldi mēģina čučēt, tomēr domāju, ka tas palīdz iemigt vēl saldāk. Citreiz arī palasam grāmatiņu pa dienu, kad dēliņš ir mammai klēpī. Tad, protams, gribās ielikt grāmatu mutē un visas lapas apčubināt, jo tajās tak ir tik daudz krāsu. 

Man personīgi pašai ļoti patīk lasīt grāmatas, tādēļ esmu ļoti priecīga, ka varu savam bērniņam lasīt pasakas. Es to izbaudu no visas sirds un jau iedomājos, cik patīkami manam dēliņam būs tad, kad viņš jau būs paaudzies un bez ikvakara pasaciņas nemaz negribēs doties gulēt.

Arī man bērnībā lasīja pasakas. Tas mīļais ikvakara rituāls pirms miega, kad mamma vai tētis lasa pasakas un ļauj man iemigt saldā miedziņā un pie tam ar drošības sajūtu. 

Mums jau ir trīs mīļas grāmatiņas : 20170808103212-23890.jpg

20170808103236-27550.jpg

20170808103255-63503.jpg

Paldies draugiem un radiem, kuri arī saprot, ka bērniņš ir jāizglīto jau no pirmajām dzīves dienām un dāvina grāmatas, kuras pēc tam arī mana dēliņa bērni varēs lasīt. Grāmata - tai vienmēr būs liela vērtība.

Mammas - vai jūs lasat saviem bērniem pasakas pirms miedziņa? Kādas ir jūsu iemīļotākās pasaku grāmatas?

Maaminja Diaana Maaminja Diaana 08. Aug 2017, 14:35

Esmu mēģinājusi lasīt, bet pagaidām nesekmīgi, mazais rauj grāmatiņu ārā no rokām, tāpēc pagaidām viņam stāstu to, kas ienāk prātā un rādu uz grāmatiņas attēliem 😀 viņam ļoti patīk tā taustāmā grāmatiņa (paredzēta no 6 mēnešiem), kura paredzēta krāsu apguvei, tad arī pēc šīs grāmatiņas attēliem "dzejoju" pasakas, pa vidam padziedu (tas viņam ļoti patīk), bet viņš tikmēr šķirsta grāmatiņu un rāda ar pirkstiņu uz to priekšmetu, par kuru stāstu 😀 es arī uzskatu, ka GRĀMATAS - tā ir VĒRTĪBA 😀