Idejas mazuļu ēdienreizēm

Idejas mazuļu ēdienreizēm

07. Jun 2018, 23:44 LinddaKr LinddaKr

Savu meitu ekskluzīvi ar krūti baroju līdz pus gada vecumam. Līdz tam daudz un dikti domāju - kā labāk uzsākt piebarojumu. Klasiski, ar karoti man barojot vai tomēr vadoties pēc bērnu vadītas ēdināšanas. Izvēlējos par labu otram. Tāpēc, vēlos padalīties ar dažām ļoti mīļām Mades ēdienreižu receptēm. 

Titulbilde. Kopīgs smūtijs brokastīs gan mammai, gan meitai. Sastāvdaļas - viens banāns, sauja pilngraudu auzu pārslu, sauja spinātu, viens mazs kāts selerijas, puse bumbieris, ūdens. Sablenderē līdz viendabīgai konsistencei. Gatavs. Reizēs, kad Made ir ļoti izvēlīga, vienmēr ir glābis tieši smūtijs! 

20180607230500-87419.jpg

Tvaicēta tītara fileja ar jauno kartupeli un biezpiena bumbiņām. 

Recepte: 20 g tītara filejas sagriež smalkākos gabaliņos un liek tvaicēt. Blakus tītaram, mazos gabalos sagrieztu liek tvaicēties jauno kartupeli (vai vienkārši kartupeli). Kamēr gaļa un kartupeļi tvaicējas, atsevišķā bļodā liek smalki samaltu 9% biezpienu, aptuveni ēdamkaroti, pievieno tējkaroti grieķu jogurta un sīki sasmalcinātus zaļumus (pētersīļus, dilles). Biezpiena bumbiņas gatavo pēc konsistences tā, lai viegli izveidot bumbiņas un paņemt bumbiņas rokās.

20180607231213-71725.jpg

Kad bērns ir kļuvis izvēlīgs ēšanā. 

Šķiet katra mamma ir piedzīvojusi to reizi, kad ir pagatavots ēst un bērns atsakās no visa, ko piedāvā. Tātās reizēs es taisu kiš-miš, ar visu, ko varu atrast ledusskapī un, kas ļoti gaŗso Madei! 

Recepte: Ņemam bērna mīļākos pārtikas produktus un pagatavojam tos. Labi, labi, tas tikai kā joks, atsaucoties uz iepriekšējo rindkopu. Izvāra pilngraudu makaronus, brokoļus (var tvaicēt) un tītara fileju (20 g). Visu vāru vienā katliņā, lai iegūst kādu garšu. Ja ir vēlme, var pievienot Anniņas bezsāls garšvielas. Kad viss ir izvārījies, kārto uz trauka. Makaroniem pārliku ļoti mazu piku sviesta. Klāt pievienoju nūjiņās sagrieztu sieru, gurķi un dažas avenes. 

20180607231928-39277.jpg

Pildītas plānās pilngraudu auzu pankūkas ar upeņu pulveri.

Recepte: Pagatavo pankūku mīklu. Liek bļodā, pilngraudu auzu miltus, pievieno sablenderētu banānu, šķipsnu kanēli, ēdamkaroti upeņu pulveri, ūdeni. Visu samaisa līdz viendabīgai konsistencei un cep uz pannas. Pankūkas pilda ar blenderētām dzērvenēm (šeit mazliet bija klāt cukurs) un 9% biezpienu. 

20180607232352-39132.jpg


Paipalu olu-dārzeņu brokastu mafins

Recepte: Sasmalcina bērna iemīļotus dārzeņus. Konkrēti es sasmalcināju brokoli, tomātu, ķirbi, ziedkāpostu. Atsevišķā bļodā sajauc aptuveni 4-5 paipalu olas ar ēdamkaroti kefīra un Anniņas bezsāls garšvielām. Samaisa kopā dārzeņus ar omleti, liek mafinu veidnē, cep cepeškrāsnī 10-15 min, aptuveni 180*. 

20180607232719-57420.jpg

Vistas našķīši ar sieru

Recepte: Sīki sakapā vistas fileju (sasmalcināju vairāk, jo ēdu arī es), pievieno 2-3 ēd.k. grieķu jogurta, vistas olu vai 3 paipalu olas, mazliet rīvēta siera, ļoti mazu, sarīvētu ķiploku, šķipsnu rozā himalaju sāls, kurkumu (krāsai). Visu samaisa viendabīgā masā. Ja masa ir pa šķidru, var pievienot kviešu miltus. Cep uz pannas sakarsētā taukvielā, no abām pusēm zeltaini brūnus. 

20180607233303-35496.jpg

Pilngraudu pasta ar vistu tomātu mērcē

Recepte: Liek vārīties pilngraudu makaronus. Atsevišķi uz sakarsētas pannas liek cepties vidējo smalkos gabalos sagrieztu vistas fileju, pievieno mazliet sakapātu sīpolu un ķiploku. Kad vista ir gatava, pievieno I love Eco sakapātus tomātus, pasautē minūtes 5-8. Kad viss ir gatavs, izmaisa makaronus cauri pagatavotajai mērcei. 

20180607233613-22752.jpg

Tomātu mērcē sautētas tītaru bumbiņas ar dārzeņiem.

Recepte: Uz pannas apcep samaltas tītara filejas bumbiņas (neko nepievienoju, bet tas pēc paša izvēles), kad bumbiņas apcepušās, pievienoju sakapātus tomātus savā sulā un mazliet pasautēju. Klāt tvaicēju dārzeņus pēc sirds patikas un piedāvājuma ledusskapī. Šoreiz - parastie un violetie ziedkāposti, brokoļi. Atsevišķi pievienoju dzeltenos tomātus, biezpienu ar grieķu jogurtu un lokiem, kā arī redīsus. 

 

 

Lai labi garšo ne tikai Tavam mazulim, bet arī vecākiem.

Lai skaisti

Linda