I - PELDAMIES KOPĀ

13. Aug 2017, 18:59 Co_ora Co_ora

Tā kā pati neesmu īpaši liela peldētāja un mīlu diezgan siltu ūdeni, tad attiecīgi arī mans 10 mēnešus jaunas puika Miķelis neko vairāk kā baseinu redzējis nebija! Sāku jau bažīties - ko tad es rakstīšu? Ko ieteikšu, ja pašiem nebūs neka'das pieredzes? Citreiz tomēr atmaksājas kādus darbiņus atstāt pēdējam brīdim - nu esam tikuši pie pieredzes ne tikai baseinā, bet arī pie jūras! 

KUR peldēt!?

Ja ārā riebīgs vai ne pārāk silts, es iesaku baseinu! Mazajam cilvēkam ūdens pats par sevi ir kaut kas wow! un ja vēl fizioterapeits vai mamma izvingrina, labums dubultā! Mēs esam izmēģinājuši baseinu Imantas Veselības centrā (Rīgas veselību centru apvienības), pie fizioterapeites Lienes. Ja bērniņš ir vecāks par 5 mēnešiem, tad pati mamma kāpj baseinā un Liene rāda ko ar mazo iesākt, stāvēdama ārpus baseina. Mēs ejam divatā (bet tad abiem jābūt 5+ mēneši!), vēl interesantāk mazajiem cilvēkiem! 

20170813185854-12677.jpg

Ja ārā paveicas ar laiku kā tas bija pirms pāris dienām, tad iesaku braukt uz jūru! Tā kā mēs dzīvojam Iļģuciemā, tad braucam uz Bolderājas pusi. Ja gribam pastaigāties, tad stājamies jau pirmajā vietā, centrā, kur ir garš celiņš līdz jūrai. Bet ja gribam pastaigāties gar jūru vai, kā šoreiz - peldēties, tad braucam diezgan prāvu gabaliņu tālāk, uz vakarbuļļu pludmali. Tur ir diezgan plašas stāvvietas (protams, ka tās tāpat būs pilnas siltā dienā, bet kādu vietiņu var atrast :)), sakopts, ērti tikt līdz smiltiņām! 

20170813185911-44028.jpg

No draugu pieredzes varu ieteikt Alauksta estrādes peldvietu Vecpiebalgā - ir gana vieta, kur izpausties maziem peldētājiem tuvāk krastam!