Humer Sinusit: Mana pieredze

Humer Sinusit: Mana pieredze

08. Apr 2017, 16:13 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Problēmas ar degunu, elpošanu caur degunu - daļēji, man tās ir jau sen. Jau aptuveni 10 gadu. Man ilgi ārstēja alerģiju, bet izrādījās, ka problēma ir tieši deguna ejās. Man veica 2012.gadā operāciju, septoplastiku. Tās rezultātā problēmas izzuda. Lai gan septoplastika nedod garantiju, ka problēmas ar degunu neatgriezīsies, kaut kā iztiku. Pagājuši jau 5 gadi, un kaut kādā līmenī problēmas nu sāk atgriezties. Rudenī es saaukstējos, noķerot vieglu vīrusu un tad viss pāriet it kā, bet - deguns paliek aizlikts. Faktoru ir daudz - arī mitrais, un vēlāk arī sausais gaiss. Bet, lai cik dīvaini neliktos, mājās nav augu, kur nu vēl ziedošu, arī putekļu... un tā varētu turpināt. Ap pavasari problēmas ar degunu pazūd. Bet, kamēr deguns ir aizlikts, es izmantoju dažādus deguna pilienus. Tagad tie ir Afrin vai Viks Active. Tikai nesakiet man, ka tādus pilienus nevar lietot ilgāk par 7 dienām un tā tālāk.. Es to visu ļoti labi zinu, un dzīvoju (lasiet - elpoju), kā protu. Blogs nav par to. Protams, es savas problēmas nopietnību apzinos, bet arī baidos no vēl vienas operācijas (ticiet, nekas patīkams tur nav), tāpēc cenšos minimizēt kaitējumu veselībai, attiecīgi, mitrinot deguna gļotādu ar dažādiem preparātiem.

Un nu jau manās rokās nonācis deguna aerosols Humer Sinusit. Tā kā instrukcijā ir teikts, ka tas ir brīnumlīdzeklis cīņā ar spēcīgi aizliktu degunu, kas šķīdina arī sausos deguna izdalījumus un citas nepatīkamās būšanas degunā, kā arī mitrina deguna gļotādu, un sastāvs arī ļoti patīkams, nolēmu izmēģināt.

Humer Sinusit var izmantot tikai no 12 gadu vecuma. Preparāta sastāvā ir: glicerīns, ūdens, tējas koka ekstrakts, melleņu ekstrakts, dzērveņu ekstrakts, upeņu ekstrakts. Pilns ar augiem.

Lietošana: izšņaukt degunu, sakratīt pudelīti, izsmidzināt no aerosola šķīdumu katrā nāsī pa 3-4 reizēm. Smidzinot vienā nāsī, otra jāaiztaisa. Tā arī darīju. Un, kā jau instrukcijā teikts, gandrīz uzreeiz parādījās neliela kņudoņa degunā. Un arī nepatīkama piegarša, pat tāda kā saldena - mutē. Pēc kāda laiciņa no deguna sāka jau nākt ārā izdalījumi, jo aerosolam ir tāda kā drenāžas iedarbība. Aerosolu nedrīkst lietot ilgāk kā 7 dienas. VIss process ir mazliet nepatīkams, toties iedarbīgs. 

Noslēgumā varu teikt, ka aerosols palīdz cīņā ar aizliktu degunu. Bet manā gadījumā brīnums nenotika, un es no aizlikta deguna vaļā netiku.

Aerosols Humer Sinusit maksā +/- 10 EUR. Tas laikam ir vienīgais mīnuss. Pilnībā tikt galā ar manu problēmu neizdevās, un visdrīzāk izvēlēšos budžetam draudzīgākus pilienus, kas palīdz tikt galā ar aizliktu degunu. Bet, ja ir saaukstēšanās izraisītas iesnas, tad gan iesaku izmantot tieši Humer Sinusit. 

Ja kādam interesē, krievu valodā par manām deguna problēmām var palasīt šeit.