Hamanek biezenītis tūbiņā – risinājums vieglam launadziņam un ēdienreizei ārpus mājām

Hamanek biezenītis tūbiņā – risinājums vieglam launadziņam un ēdienreizei ārpus mājām

29. Sep 2017, 10:25 FejuFeja FejuFeja

Mazā Fejiņa jau paaugusies un viņas vienīgais uzturs vairs nav tikai mammas piens. Ir nogaršotas dažādas putras, dārzeņi, augļi un arī gaļa.

Mūsu ēdienkarte ir aptuveni šāda: no rīta jogurts, pusdienās kāds biezenītis, bet vakarā putra. Pa vidu visam – pieniņš. Tomēr reizēs, kad jāpagūst vairāk nekā iespējams izdarīt vai arī atrodamies ārpus mājām, esam izmēģinājuši arī biezenīšus tūbiņās. Jāsaka, ka tie garšo arī lielajam brālim un man pašai. Tāpēc reizēs, kad bērndārznieks vēlas nedaudz kaut ko ieēst, piedāvāju tūbiņēdienu.

Šodien pirmo reizi izmēģinājām jauna ražotāja biezenīti tūbiņā – Hamanek. Pirmām kārtām jāsaka, ka Hamanek biezenīša iepakojumā ir 120g, ar ko manai meitiņai pilnībā pietiek, jo reizēs, kad esmu nopirkusi mazāka iepakojuma biezenīti, tad tiek izēsti vienā reizē divi iepakojumi.

Fejiņa vēl neprot izsūkt biezeni no tūbiņas (viņa iekožas tūbiņas galā un tajā kož), tāpēc to iespiežu viņai mutītē (jau zinot, ka būs ēdiens, viņa mutīti paver gluži kā mazs putnēns) vai arī dodu ar karotīti.

Mūsu nogaršotais Hamanek ābolu/aprikožu biezenītis ar biezpienu ir patīkamas viendabīgas konsistences, nav ūdeņains. Mazajai garšoja – izēda iepakojumu ar gardu muti (arī es pagaršoju un garšoja arī man).

Ražots tepat Eiropā, Čehijā. Tā sastāvā ir 35% āboli, 20% aprikozes un 5% biezpiens. Nesatur glutēnu.

20170929102541-60577.jpg

Ņemot vērā, ka neatvērtu biezenīti var uzglabāt līdz pat +30 grādu temperatūrā, nav obligāti tas jātur ledusskapī. Un tam ir plusi – ērti ņemam līdzi ceļojumos un izbraucienos, lai var ātri un vienkārši kliedēt izsalkumu, un to vienmēr var turēt istabas temperatūrā. Tātad, kad mazajam gribēsies ēst, atkritīs no ledusskapja izņemta ēdiena sildīšana.

Manuprāt, lielisks variants vieglam launaga ēdienam, kad vēderiņš jau nedaudz prasa ēst, bet vakariņas vēl nav gatavas.