Haloterapija jeb latviski runājot, ārstējamies ar sāls istabas palīdzību!

Haloterapija jeb latviski runājot, ārstējamies ar sāls istabas palīdzību!

01. Feb 2018, 10:11 PirmoreizMamma PirmoreizMamma

Šobrīd, kad gripas epidēmija ir sasniegusi Latviju, ir svarīgi un ļoti būtiski, sargāt savu veselību un mūsu mazajiem mīluļiem vēl jo vairāk! Manam mazulim ik katrs jaunais zobiņš atnes punķīšus ,kas diemžēl, izsauc mums vieglāku , smagāku, kā nu kuro reizi, bet klepu , laringītu, vienmēr! Papildus jau ierastajām inhalācijām, ko piekopjam jau slimības saknē, lai neaizietu dziļāk bronhos un izvairītos no citu medikamentu vai antibiotiku lietošanas, šoreiz, izvēlējos apmeklēt un pamēģināt haloterapiju, jeb sāls istabas labo spēku.

Kas ir haloterapija?

Haloterapija tiek pielietota:

*plaušu, elpošanas ceļu un ādas patoloģiju ārstēšanai un *saslimšanu profilaksei;
*elpošanas ceļu higiēnai;
*lai atbrīvotos no spriedzes un stresa.
*vīrusu infekciju un saaukstēšanās slimību profilaksei;
*organisma aizsargmehānismu aktivizēšanai;
*ādas slimību ārstēšanai, ādas saslimšanu profilaksei;
*alerģisku saslimšanu profilaksei;

Sāls istabas sienas un grīda klāta ar daudzkārtainu sāls pārklājumu, kas rada antibakteriālu un antialerģisku vidi. Sāls istaba ir dabīga un efektīva metode, kas lieliski piemērota bērniem un pieaugušajiem. Sāls istabas apmeklējums ieteicams astmas un alerģisko simptomu atvieglošanai, imūnās sistēmas stiprināšanai, cilvēkiem ar biežām elpceļu saslimšanām, kā arī paaugstinātas psihoemocionālās spriedzes un bezmiega gadījumā.

Daudz biju lasījusi un dzirdējusi par sāls istabu labo ietekmi uz cilvēka organismu un veselību. Tad nu izlēmām - iesim pamēģināt, par sliktu jau protams nebūs! Kā reiz, mūsu mazais dēlēns atkal bija ar punķīšiem, rūcošu, rejošu un grūti izklepojamu krekšķi!


Zvanu uz jaunatvērto sāls istabu Ādažos! Pacēla man ļoti atsaucīga administratore, pastāstīja kas mūs sagaida, pārliecināja ka šī “procedūra” , jeb apmeklējums mūsu mazulim, tieši šobrīd nāks tikkai par labu! Protams, konsultējos arī ar mūsu ģā (ģimenes ārstu) vai šādiem simptomiem dod mums zaļo gaismu šim pasākumam! Diemžēl lika nedaudz nogaidīt, jo , bija tikai slimības pirmā diena, un īsti nezinājām vai nepienāks vēl kāds simptoms klāt! Savu pieteikto vizīti atceļu. Ar paaugstinātu ķermeņa temp nedrīkst apmeklēt šo istabu!! Pāris dienas nogaidām, simptomi klāt nenāk, (temp nepievienojas) un zvanam atkal un piesakām mūsu vizīti!

Īsti nebiju pārliecināta, kā mūsu mazais ziķeris (1.3g/v) vispār reaģēs uz to visu.. domāju- vai tik nesēdēs stūrī, nelaizīs sienas un negrauzīs visu laiku sāls gabaliņus.. haahaaa


Vai Eliots pagaršoja sāls graudiņus? Protams! Kā nu bez tā! Bet cik ātri gabaliņu iebāza mutē, tik ātri atdeva man atpakaļ un vairāk ne reizi nepietuvojās mazā rociņa mutītei!

20180201100245-10141.jpg

Sākumā bija nedaudz izbijies. Laikam nepatika tie graudiņi zem kājām, (Piesakot apmeklējumu, administratore brīdināja, ka bērniem reizēm nepatīk tā masējošā sajūta pēdiņām, un droši mazajam varam atstāt zeķītes kājās) bet pēc neilga laika jau aprada un spēļu stūrītis uzvarēja, mērķis bija pievilināts! Tas nu gan ir superīgi! Ka ir padomāts arī par mazākajiem apmeklētājiem. Sāls apmeklējuma laiks ir 40minūtes. Mēs pieaugušie šajā laikā varam mierīgi, netraucēti relaksēties un krēsla, aizmirst visu ikdienu , aizverot acis chillot vai paņemt kādu mīļāko grāmatu un nesteidzīgi to baudīt .. bet bērnam? Viņš taču 40 minūtes mierīgi nesēdēs uz krēsla.. it īpaši viengadnieks! Tad nu mēs nemaz nepamanījām kā pagāja šis laiks! Abi cēlām sāls pilis, grābām čupiņas un vienkārši caur saujām bērnu mazos graudiņus, bērnam bija milzīga interese un ne brīdi nebija garlaicīgi!


Kādi ir mūsu iespaidi pēc šī apmeklējuma?
1.Sāls istabu apmeklējam pirmo reizi, visi! Arī paši nekad nebijām bijuši sāls istabā. (Vairāk gan šis pasākums mums notika mūsu mazā slimnieka dēļ! ) Jau pēc pirmajām 20 minūtēm, mūsu dēls sāka normāli klepot! Nu tā, ka varēja tiešām just, ka viņam paliek vieglāk izklepoties! Es iepletu acis , un biju šokā! Nopietni, no pirmās reizes?? Mani tas tiešām patīkami pārsteidza! Pēc tam visu vakaru mans mazais beidzot vaarēja normāli izklepoties un vairs nerūca un nerēja kā iepriekš!

2. Uzlabo nakts miegu! mans bērns šī 1.3 gada laikā visu nakti nemostoties ir nogulējis, tiešām uz vienas rokas pirkstiem reižu saskaitāms.. bet šonakt, mans bērns aizgāja gulēt 23:30 un padomās PIRMO reizi tikai īsi pirms 10!! Lieki teikt ka arī pati jūtos izgulējusies un fantastiski?

Administratore rekomendē iziet 7x kursu, apmeklējot ik pārdienu! Mēs noteikti to izmantosim! Lasot visas labās atsauksmes ko organiskām un veselībai dod haloterapija, es ceru, ka manam dēlam tā palīdzēs stiprināt imunitāti arī pēc tam mazāk slimojot un slimību uzveicot ātrāk un veiksmīgāk! Jūtu, ka šīs telpas apmeklēsim biežāk, lai ilgstoši stiprinātu mums visiem trim veselību, kā apslimušiem, tā veseliem esot.


Noteikti varu rekomendēt šo jauko un mājīgo vietiņu Ādažos! (Protams arī Rīgā ir šādas iespējas)
Mūsu apmeklētās istabas kontaktus jūs varat atrast arī Facebook lapā meklējot - SĀLS VIRSOTNE - https://www.facebook.com/salsvirsotne/ ,varat droši uzdot interesējošos jautājumus, man tādu pirms apmeklējuma bija daudz, reizēm likās, varbūt muļķīgi, bet administratore bija tiešām jauka un visu ļoti laipni izskaidroja un pastāstīja!

Bildes no personīgā arhīva:

20180201101119-61101.jpg

20180201101058-10557.jpg

 

Lai jums visiem veselība!

sandux sandux 08. Feb 2018, 11:02

Kur kaut kas tāds ir Pārdaugavā?😇

Mazais, tpfu, tpfu, tpfu, noturējās un nesaslima, lai gan bijām aizbraukuši ciemos pie vecvecākiem, kuri ciemošanās laikā paspēja saslimt, bet mēs (abi ar mazo) veiksmīgi noturējāmies 😀 var jau būt, ka tā tikai sakritība, bet nu neko citu mazuļa imunitātes stiprināšanai nedevām 😉
Tagad arī vajadzētu vēlreiz kursu atkārtot, jo laiciņš jau pagājis, tikai gribētos tuvāku vietiņu atrast.. 😀
Iespaidi par atrašanos istabā - mazais to laiku īsti neizjuta (mēs gājām uz 30 minūtēm), kamēr visu istabiņu izstaigājām, paspēlējāmies, papētījām attēlus un pabraukājāmies ar mašīnītēm (līdzi paņemtajām), laiciņš jau bija pagājis 😀

01. Feb 2018, 14:51 Maaminja Diaana

Un kādas jums atsauksmes? Slimoja mazāk, vai vieglāk? Kādi iespaidi? 😀

Maaminja Diaana Maaminja Diaana 01. Feb 2018, 12:52

Paldies par blogu 😀
pagājušajā gadā mēs arī izgājām sāls istabas apmeklējuma kursu, bet gājām Jūrmalā - tikai tās labākās atsauksmes par šo procedūru ❤