Grūtniecība, valsts aprūpe un rindas. Help!

Grūtniecība, valsts aprūpe un rindas. Help!

12. Mar 2014, 20:04 sandux sandux

Lielāko grūtniecības daļu dzīvoju, nedomājot par to, cik maksā manas ginekoloģes apmeklējums privātklīnikā, vai to, cik maksā analīzes. Tāpat galva nesāpēja par pierakstu uz USG. BET tad man bija veselības apdrošināšana, kas (ar manu piemaksu) sedza maksas grūtnieču veselības aprūpi. Nu jau vienu mēnesi man ir cita apdrošināšanas kompānija, kas man nedeva iespēju izvēlēties šādu opciju. Un tad sākās problēmas. Pirmkārt, lai ietaupītu naudu, jāņem nosūtījumi no ģimenes ārstes. Labi, tas vēl nebūtu nekas, bet pēc tam ir jāatrod vieta, kur par valsts līdzekļiem var veikt USG! Mani ārsti tikai raustīja plecus - sak, meklē pati. Ieteiktais VC4, piemēram, ņem tikai savas pacientes. Beigās jau vienu poliklīniku atradu, lai arī uzticības šiem ārstiem īsti nav.

Veiksme, ka ehokardiogrāfiju man apdrošināšanas kompānija neuzskatīja par grūtniecības izraisītu, citādi rindās būtu jāgaida 2-3 mēnešus.

Meitenes, dalieties, kur grūtniecības laikā par valsts naudu un negaidot mēnešiem var nokļūt uz augļa USG un citiem grūtniecēm indicētiem izmeklējumiem?

sandux sandux 13. Mar 2014, 14:13

DzN nesazvanīju, bet ieteiktie Stradiņi var piedāvāt tikai vietu nereāli vēlu.

sandux sandux 13. Mar 2014, 14:13 Salamandraa

Diemžēl tā arī ir. Tāpēc gribēju izveidot šo diskusiju, kur māmiņas var ieteikt, kur var veikt izmeklējumus ātrāk un bez maksas.

sandux sandux 13. Mar 2014, 14:12

Un kā ir ar valsts apmaksāto EHOkardiogrāfiju auglim un pašai māmiņai? Meklēju, bet atradu tikai pēc trijiem mēnešiem...

13. Mar 2014, 09:16

Man pieredze-gribi kur ātrāk tikt, tad maksā ! Es grūtniecības laikā maksāju katru mēnesi 22ls par vizīti+gulbja analīzes.

sandux sandux 12. Mar 2014, 20:52 *Linda*

Šeit es arī pierakstījos uz USG.

gucci123 gucci123 12. Mar 2014, 17:01

Dzemdību nams. Man ir ginekoloģe privātā praksē, taču viņa mani sūtīja uz 2 USG par valsts naudu (viņa privātpraksē arī taisa USG, bet DzN ir labāka aparatūra). Tas ir oficiāli un rindām garām nevajadzētu būt. Laikam gaidīju kādu 1-2 nedēļas.