Gripas profilakses pasākumi mazuļiem

Gripas profilakses pasākumi mazuļiem

04. Feb 2013, 14:56 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šķiet, gripa ir visur- par to runā medijos, TV ekrānos, par piesardzības pasākumiem stāsta un aicina tos ievērot atkal un atkal. Pediatre Anna Birka konsultē,kādus piesardzības pasākumus pret gripu bērniem var veikt.

Vakcinācija

Slimību kontroles un  profilakses centrs rekomendē vakcinēties pret gripu visiem veseliem cilvēkiem – gan pieaugušajiem, gan bērniem, vecumā no 6 mēnešiem.

Vakcinēties pret gripu ir vēl svarīgāk bērniem, kuri ir riska grupā- kuriem  ir diabēts, pasliktināta imūnsistēma, anēmija, hroniskas sirds, plaušu(ieskaitot astmu) vai aknu kaites.

Protams, vakcīna nevienmēr pilnībā pasargā pret gripu. Potes efektivitāte ir atkarīga no bērna veselības- efektīvāka tā ir veseliem bērniem- un cik labi pote saskan ar vīrusiem , kas pašreiz cirkulē.

 Un pat tad, ja bērniņš saslimst un viņš ir saņēmis poti, visticamāk, ka saslimšana būs daudz vieglākā formā. Protams, vakcīna nepasargās bērnu no citiem vīrusiem, kas var šķist līdzīgi gripai.

Higiēna

Tu vari palīdzēt bērnam uzturēt veselību, ikdienā ievērojot higiēnas normas: mazgā rokas ar ziepēm un siltu ūdeni un atgādini arī citiem ģimenes locekļiem, ka bieži jāmazgā rokas, lai aizkavētu mikrobu izplatību mājās.

Protams, vislabākais veids ir, atturēties no sabiedrisku vietu apmeklēšanas, kā arī netikties ar cilvēkiem, kuri var būt slimi.

Būsim veseli!

Māmiņu Klubs

Pote pasargā no tajā gadā biežākajiem gripas paveidiem,kas cirkulē gaisā.Tieši tāpēc arī tik bieži mainās vakcīnas veidi,jo to saturs tiek pielāgots konkrēto gadu aktuālajiem paveidiem.