Gribu, ļoti gribu skrejriteni

Gribu, ļoti gribu skrejriteni

15. Jul 2015, 09:36 Iveta - tereeze Iveta - tereeze

Sveiki, mani sauc Adrians un septembrī man paliks divi gadi.

Šobrīd cītīgi apgūstu staigāšanas prasmi un mamma stāsta, ka skrejritenis ir ļoti laba attīstību veicinoša rotaļlieta, kas man šobrīd ir nepieciešama. Man fizioterapeite stāstīja, ka man vajag cītīgi vingrot un attīstīt visas muskuļu grupas un mamma lasīja ka tieši skrejritenis esot viens no veidiem, kas man palīdzētu stiprināt muskulīšus.

Vēl mamma lasīja, ka ritenītis ir bez pedāļiem un tas nozīmē, ka pašā sākumā ar to pārvietojoties jāturas pie stūres un jāstaigā ar riteni starp kājām un līdz ko tas ir apgūts, tad var uz tā apsēsties un tad var mēģināt atraut kājas no zemes. Tas esot jautrs un viegls process, kurā laikā bērns attīstās. Šobrīd pa istabām es pārvietojos ar mazu auto, kur process ir līdzīgs skrejritenim un vēl man ir tāda stumjamā rotaļlieta, kuru nesen apguvu. Un man ļoti gribētos apgūt šo jauno lietu skrejriteni. Tas man sniegs jautrību un es pats varēšu vizināties pa pagalmu un mammai man nebūs jāstaigā līdz saliektu muguru.

20150715093137-71697.jpg

Par skrejriteņa iegādi mamma bija kādu laiku domājusi, jo manam draugam jau tāds ir un viņam ļoti patīk ar to vizināties un viņa mamma saka ka tā esot ļoti laba lieta. No tā nevarot nokrist, jo mēs jau instinktīvi jūtam, kad jāizliek kāja un jāizlīdzina stāvoklis. Drauga mamma arī stāsta, ka atšķirībā no divriteņu velosipēdiem ar atbalsta riteņiem, mazulis daudz ātrāk iemācīsies turēt līdzsvaru. Un šajā brīdī nav nekā pārsteidzoša, pirmkārt, uz skrejriteņa mazulis ir patstāvīgs no pirmās sekundes: bez vecāku palīdzības, bez atbalsta riteņiem, viņš brauc pats. Bet otrkārt, nav pedāļu liekā svara.

20150715093425-50257.jpg

Braukšana ar skrejriteni attīsta kustību koordināciju, prasmi orientēties telpā, stiprina gurnu locītavas, kāju un visa pārējā ķermeņa muskulatūru. Kas man šobrīd ir ļoti vajadzīgs. Vēl mamma saka, ka skrejritenis ir unikāla lieta, jo tas ir palīgs iešanai un ja man tāds būtu, tad man vairāk nevajadzētu izmantot stumjamo rotaļlietu, jo ar to ārā ir grūti pārvietoties, bet man patīk dzīvoties pa āru un skrejritenis man lietu noderētu.

20150715093619-47592.jpg

Lai Jums jauka un pozitīvām emocijām bagāta vasara!

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 16. Jul 2015, 08:36

Guļu savā gultiņā
Ar mīļmantiņu rociņā
Sapņoju cik gan ātri skrienu es
Esmu ātrākais uz pasaules
Ceļos no diendusas apņēmības pilns
Spriežot kā būvēsies mans sapņu tilts
Domāju es, tā:
Bez treniņa man neiztikt!
Domāju es, kā:
Man pie skrejriteņa tikt!

(Tēta izdomāts dzejolītis)