Gatavojamies vasaras ceļojumam: Ko liksim aptieciņā?

Gatavojamies vasaras ceļojumam: Ko liksim aptieciņā?

07. Jun 2018, 10:13 Banija Banija

Laiks skrien ļoti, ļoti ātri. Jau pavisam drīz jāatgriežas biroja dzīvē, tāpēc, pirms vēl Lauma uzsāk bērndārznieka gaitas un es atgriežos darbā, šovasar laidīsim ceļojumā. Jau pavisam drīz – nākamajā nedēļā.

Gluži tāpat kā iepriekšējās reizēs, arī šogad dosimies uz Horvātiju, uz zemi, kas jau iekarojusi mūsu simpātijas, šogad gan nedaudz pamainot ierasto maršrutu, aizceļojot Splitas virzienā, savukārt atpakaļceļā piestāsim Austrijā, lai kopīgi apmeklētu vienu no skaistākajiem Eiropas ZOO.

Naktsmājas rezervētas jau vairākus mēnešus iepriekš, arī brauciena laiki saplānoti, un tad nu pēdējās nedēļās prātojam, ko vajadzētu paņemt līdzi ceļojumā. Balstāmies gan uz savu iepriekšējo pieredzi, gan citu ieteikumiem un pašu idejām.

Laikā, kad ceļojām divatā, par drošību un veselību ceļā diži nesatraucāmies. Patiesībā, mūsu ceļojumu somā nebija pat visvienkāršākās oglītes, taču tagad, kad mūsu skaits palielinājies par diviem bērniem, ceļošanai pieejam daudz, daudz nopietnāk. Kaut vai atceramies, kā bija pērn, kad kondicionēto telpu dēļ tolaik vēl nepilnu gadu mazajai Laumai parādījās iesnas un klepus, bet es pati mocījos ar vēdera vīrusu. Dažas tabletes biju paņēmusi līdzi, taču pēc klepus zālēm un “puņķu atsūcēja” devos uz vietējo aptieku.

Tāpēc, lai izvairītos no lieka stresa, šoreiz aptieciņu kārtoju jau savlaicīgi. Lūk, ko tajā likšu iekšā:

  • Dažāda izmēra plāksteri – esam paredzējuši daudz staigāt, tāpēc, kas zina, varbūt kādam, kuram vārgākas kājas, uzberzīsies tulzna, vai arī radīsies kāds cits mazs savainojums;
  • Dezinfekcijas līdzeklis – pirms pāris gadiem vīrs ceļojuma laikā pludmalē uzkāpa lapsenei, savukārt Laumu vada zemes pievilkšanās spēks, tāpēc ceļi meitenei ir pastāvīgi noberzti. Lai apstrādātu traumas un karstajā laikā brūcēs neiekļūtu kāda nevēlama infekcija, ņemšu līdzi arī mazo pudelīti dezinfekcijas līdzekļa;
  • Oglīte un tās līdzinieki. Jā, gadīties var visādi, tāpēc labāk nodrošināties jau laikus;
  • Ibumetīns – lai būtu kaut kas pa rokai, ja piemeklē galvassāpes;
  • Klepus sīrups – varbūt izklausīsies muļķīgi, taču pagājušajā gadā būtu ļoti noderējis, tāpēc ņemšu līdzi no mājām pašmāju Silvanola ražoto sīrupu ar ronīti;
  • “puņķu atsūcējs” – man patīk NUK ražotais, jo ir ļoti labs un parocīgs. Atceroties, kā Horvātijā šo brīnumu nevarēja atrast teju ar uguni, paņemšu to līdzi no mājām. Ja nu ievajadzēsies...
  • Ingvera tabletītes – man pašai jau no mazotnes automašīnās un autobusos paliek slikta dūša. Ja pēdējos gados ir kļuvis labāk, tad Robertam šī problēma ir tikai saasinājusies, tāpēc, lai brauciens būtu patīkamāks, līdzi ņemšu ingvera tabletes, kas dēlam, cerams, atvieglos braucienu;
  • krēmi pirms un pēc sauļošanās – lai arī es esmu no tiem, kuri, tiklīdz nokļūst saulītē, kļūst šokolādīgi brūni nevis koši sārti, apzinos, cik saulīte patiesībā ir viltīga un spēcīga. Tāpēc somā kārtošu saules aizsargkrēmus gan mums, pieaugušajiem, gan bērniem, kā arī noteikti līdzi tiks ņemta aloe vera želeja, kas palīdzēs atsvaidzināt un iepriecināt ķermeņa ādu pēc dzīvošanās laukā.

Ko vēl esmu iecerējusi likt savas ģimenes ceļojuma aptieciņā? Iespējams, līdzi paķeršu arī termometru, lai sirds mierīga, un arī kādu medikamentu pret paaugstinātu temperatūru. Pagājušajā gadā tieši ceļojuma laikā Laumai izdomāja augt zobiņi, tāpēc mazā piedzīvoja paaugstinātu temperatūru.

Priecāšos, ja padalīsieties ar savu pieredzi - ko likt ceļojuma aptieciņā?

lauvinja lauvinja 07. Jun 2018, 10:53

Es parasti aptieciņā lieku saules krēmu (pirms/pēc), plākterus - parastos un slikona (compeed - nekas nav labāks par šo, ja gadās noberzt kājas, bet tieši compeed, ne konkurentu ražojuma), dezinfekcijas līdzeklis pušumiem, marles saite, elastīgā saite, šķērītes, smēre sīkiem pušumiem (bephanten pluss vai kāda cita), kaut ko pret sāpēm un t (ibumetīnu un paracetamolu), kaut ko puncim (smektu, sorbex), kaut ko pert odiem un ērcēm (atkarīgs no vietas uz kuru dodamies), tabletes kakla sāpēm.

07. Jun 2018, 10:50

Rokassomiņas aptieciņā man vienmēr ir Sorbex (ogle), vienreizējie cimdi, sālsūdens, spirta salvetes un plāksteri (ja ir jūtīga āda, ar tiem uzmanīgi - man no vieniem parādās dīvaina ādas reakcija, tiek bojāta āda un vismaz 2 nedēļas dzīst vieta, kur bijis plāksteris, lai gan pati trauma sadzīst pāris dienu laikā).