VIDEOmeistarklase ar pamācību: Gatavojam sapņu ķērāju!

13. Jan 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mazās Sibillas māmiņa Dace rada brīnišķīgus sapņu ķērājus – košus, krāsainus, kā viņa pati un viņas meitiņa. Iespējams, kāda no mums ir domājusi, ka labprāt sava bērniņa guļamistabā pie sienas piekārtu šādu skaistu rotu, tāpēc šodien kopā apgūsim iemaņas, lai tādu pagatavotu pašas savām rokām.

20150119151541-82585.jpg

Kas nepieciešams sapņu ķērājam?

- filca audums

- klūgas

- džutas aukla

- spalvas

- pērlītes

20150119151533-61416.jpg

PAGATAVOŠANAS GAITA:

- Sapņu ķērāja sākums ir aplis – vispirms no klūgas izveidojam apli un tam tinam apkārt džutas auklu, vēlams, lai aukla būtu notīta stingi, jo ar tā palīdzību ir iespējams veidot sapņu ķērāja formu – vienmērīgu un apaļu. Pirms ķeramies pie diega tīšanas, izvēlamies, kur mūsu sapņu ķērājam būs centrs.

- Kad sapņu ķērāja pamatnīte ir gatava, jānostiprina diegs un jāveido tīklojums, kurā varam ievērt skaistas pērlītes vai akmentiņus. Pērlītes saveram vienā diegā un tad, gluži kā zirneklītis, pinam tīklu.

- Džutas auklas vietā var izmantot arī citu auklu, bet džutas priekšrocība ir tā, ka tā neslīd, bet dzija sienas vaļā.

-  Sapņu ķērāju var rotāt ne tikai ar pērlītēm, var darināt dažādus dzīvnieciņus un putniņus, kas sargā bērnu sapnīšus.

- Kad sapņu ķērāja tīkls ir uzpīts un arī dzīvnieciņš ir tapis, jāķeras klāt laikietilpīgākajam darbiņam – bērna vārdiņa darināšanai. Katru burtiņu izgriež no filca auduma.

- Kad burtiņš teju sašūts, jāatstāj maza spraudziņa, pa kuru to piepildīt ar vati. Tad izkārtojam burtiņus pareizā secībā, lai būtu izlasāms bērna vārds un atliek tos iesiet striķīšos un piesiet pie sapņu ķērāja pamatnītes. Vienā striķīša galā ir iesiets burts, otrā sien mazu pērlīti un spalviņu košā krāsā.

Sapņu ķērāju mūsdienās pazīst teju visā pasaulē, taču tā pirmsākumi meklējami Ziemeļamerikas indiāņu leģendā par to kā kāds indiāņu burvis ieradies uz zemes zirnekļa izskatā un uzpinis šādu tīklu, lai tajos notvertu labos sapņus, savukārt sliktos aizsūtītu kosmosa tālēs un tie vairs neatgrieztos. Sapņu ķērājs esot jāpiekar gultas galvgalī, tur tas vislabāk spēs veikt savu darbiņu. Ja sapņu ķērāju darinām bērniņam, varam tajā iekāt zvaniņus, kas attīra enerģiju un veido ap bērniņu aizsardzības lauku.

Mēs priecāsimies, ja dalīsieties ar savām radošajām idejām, kuras piepildīt esot ikdienā kopā ar bērniņu!

Māmiņu Klubs