Gatavo ar bērnu un laimē OnPlate KID veselīga uztura šķīvi !

Gatavo ar bērnu un laimē OnPlate KID veselīga uztura šķīvi !

01. Aug 2016, 13:26 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Katru augusta pirmdienu tiks publicēts produkts, kuru ir jāizmanto savā receptē. Nav obligāti, lai produkts būtu pamatsastāvdaļa Jūsu receptē, galveinais, to iekļaut.  Jūsu uzdevums ir nofotografēt un uzrakstīt recepti, kā arī pievienot bērna komentāru – vai garšoja, kā garšoja...

20160728203229-32778.jpg

Mēģiniet, pēc iespējas vairāk iesaistīt bērnu gatavošanas procesā.  Neaizmirsiet nofotografēt gan procesu, gan rezultātu.

Tad nedēļas beigās tiks izvelēts uzvarētājs, kurš savā īpašumā iegūs OnPlate KID šķīvi.  Konkurss ilgs četras augusta pirmdienas! Tātad katru pirmdienu jauns produkts un uzvarētājs!

20160728203212-19719.jpg

20160728203218-65748.jpg

 

 

 

 

OnPlateKID veselīgā uztura šķīvis ir ceļvedis veselīgo un sabalansēto uzturu nodrošināšanai. Bērna uzturā jābūt dārzeņiem un augļiem, tad nākamo daļu, veido cieti saturoši ogļhidrāti – graudaugi un kartupeļi un tiem vajadzētu veidot otru lielāko uzņemtā uztura daļu. Tālāk seko olbaltumvielas saturošs uzturs – piena produkti, gaļa, mājputnu gaļa, zivis, pākšaugi, olas rieksti.

20160728203237-13176.jpg 

Produkti, ko uz šķīvja neatradīsi ir saldumi, kurus bērniem jāēd ļoti mazā daudzumā.

 Bērnu uzturam jābūt:

  • Pilnvērtīgam – tam jāsatur visas organismam nepieciešamās vielas: olbaltumvielas, ogļhidrātus, taukus, minerālvielas un vitamīnus.
  • Daudzveidīgam – uzturā jālieto dažāda veida pārtikas produkti: graudaugi, dārzeni, gaļa, zivis, piens un piena produkti.
  • Pietiekamam un mērenam – uzņemtajam uzturam ir jānodrošina nepieciešamais enerģijas daudzums un jārada sāta sajuta, kā arī atbilstošam patērētajai enerģijai
  • Garšīgam – nodrošina labāku uzturvielu uzņemšanu, gremošanas sulu izdalīšanos.

Pareizs uztura režīms nodrošina to, ka bērns no vienas ēdienreizes līdz otrai jūtas paēdis un nesajūt izsalkumu. Pārēšanās vai neregulāras ēdienreizes, kas bagātas ar trekniem un saldiem pārtikas produktiem un mazkustīga dzīves veida rezultātā veidojas aptaukošanās, liekā, neizmantotā enerģija pārvēršas liekajā svarā. Savukārt liekie svara kilogrami un aptaukošanās var veicināt daudzas nopietnas slimības, kā piemēram, cukura diabētu, vielmaiņas traucējumus, sirds un asinsvadu sistēmas saslimšanas, u.c. Bērniem bieži šādos gadījumos rodas psiholoģiskas problēmas un diskomforts. 

www.onplate.eu

https://www.facebook.com/www.OnPlate.lv/

Seko mums facebook, kur regulāri publicējām rakstus par visu aktuālo ap un par uzturu un veselību

 20160728203246-91625.jpg