GATAVO AR BĒRNU: pirmais produkts

GATAVO AR BĒRNU: pirmais produkts

07. Aug 2016, 00:34 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Katru augusta pirmdienu tiks publicēts produkts, kuru ir jāizmanto savā receptē. Nav obligāti, lai produkts būtu pamatsastāvdaļa Jūsu receptē, galveinais, to iekļaut.  Jūsu uzdevums ir nofotografēt un uzrakstīt recepti, kā arī pievienot bērna komentāru – vai garšoja, kā garšoja...

20160801133229-18158.jpg

PIRMĀS NEDĒĻAS PRODUKTS:

KABACIS

Mēģiniet, pēc iespējas vairāk iesaistīt bērnu gatavošanas procesā.  Neaizmirsiet nofotografēt gan procesu, gan rezultātu.

Tad nedēļas beigās tiks izvelēts uzvarētājs, kurš savā īpašumā iegūs OnPlate KID šķīvi.  Konkurss ilgs četras augusta pirmdienas! Tātad katru pirmdienu jauns produkts un uzvarētājs!

OnPlate KID gatavošanas konkursu atklājam ar produktu -  Kabacis! 

Topošā uztura speciāliste Zanda Mihailovska sagatavoja rakstu par kabača uzturvērtību:

Kabacis bērnu uzturā, pētam kabača uzturvērtību!

Kabači ir viens no dārzeņiem starp daudziem, kuru izvēlēties iekļaut savā uzturā. To enerģētiskā uzturvērtība ir neliela – 100 gramu kabača sniedz vien 25 kcal, tomēr tajos ir daudz citu vielu, kas padara tos par ieteicamiem ikdienas ēdienkartē. To sastāvā ir šķiedrvielas, kas palīdz attīrīt organismu, izvadot nesagremotās un nevajadzīgās vielas. Kabači nodrošina organismu ar dažādām minerālvielām un vitamīniem, no kuriem lielos daudzumos ir K un C vitamīns un folskābe. Nevar nepieminēt arī antioksidantus, kas slēpjas šajos dažādo krāsu dārzeņos.

Kabaču iekļaušana bērna uzturā ir lielisks veids, kā dažādot ēdienkarti, piedāvājot izvēles iespējas, turklāt tie ir gardi gan svaigi, gan pagatavoti. Protams, kabačus jāēd ar visu mizu, tomēr šajā gadījumā, lai izvairītos no ķīmisku vielu uzņemšanas, labāka izvēle būs pašu audzēti kabači vai produkcija no bioloģiskām lauksaimniecībām. Šķiedrvielas palīdz normalizēt gremošanas procesu, savukārt vitamīni un antioksidanti labvēlīgi ietekmē organisma pretošanās spējas.

Kā iesūtīt receptes?

- Spied podziņu pie sava profila "PIEVIENOT RAKSTU"

- Izvēlies rubriku Mazulis un tagu -"Konkursi", "Gatavo-ar-bērnu"

- Pievieno recepti kopā ar foto!

- Kad viss izdarīts, spied SAGLABĀT, un stāsts pēc dažām minūtēm nokļūs portālā

www.onplate.eu

https://www.facebook.com/www.OnPlate.lv/

Seko mums facebook, kur regulāri publicējām rakstus par visu aktuālo ap un par uzturu un veselību