Gatavo ar bērnu: OTRĀ nedēļa! Biezpiens

Gatavo ar bērnu: OTRĀ nedēļa! Biezpiens

14. Aug 2016, 00:55 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Katru augusta pirmdienu tiks publicēts produkts, kuru ir jāizmanto savā receptē. Nav obligāti, lai produkts būtu pamatsastāvdaļa Jūsu receptē, galveinais, to iekļaut.  Jūsu uzdevums ir nofotografēt un uzrakstīt recepti, kā arī pievienot bērna komentāru – vai garšoja, kā garšoja...

Mēģiniet, pēc iespējas vairāk iesaistīt bērnu gatavošanas procesā.  Neaizmirsiet nofotografēt gan procesu, gan rezultātu.

Tad nedēļas beigās tiks izvelēts uzvarētājs, kurš savā īpašumā iegūs OnPlate KID šķīvi.  Konkurss ilgs četras augusta pirmdienas! Tātad katru pirmdienu jauns produkts un uzvarētājs!

 

Konkurss turpinās un nākamais produkts ir biezpiens. Topošā uztura speciāliste Zanda Mihailovska sagatavoja rakstu par biezpiena uzturvērtību:

Biezpiens bērnu uzturā, pētam biezpiena uzturvērtību!

Biezpiens ir vērtīgs produkts cilvēka uzturā, jo nodrošina organismu ar tam nepieciešamām uzturvielām. Galvenais bioloģiskās uzturvērtības veidotājs biezpienā ir olbaltumvielas, kas nepieciešamas dažādu funkciju veikšanai organismā – augšanai, funkciju uzturēšanai, atjaunošanās procesiem u.c. Biezpiena olbaltumvielas satur visas neaizvietojamās aminoskābes, tās organisms pats nesintezē un ir jāuzņem ar uzturu. 100 g biezpiena satur 16 – 19 gramus olbaltumvielu. Tauku saturs atšķiras pilnpiena un vājpiena biezpienā. Pilnpiena biezpienā var būt 5 vai 9 grami tauku uz 100 gramiem produkta, savukārt vājpiena biezpienā – ne vairāk kā 0,5 grami tauku uz 100 gramiem produkta. Ogļhidrātu biezpienā ir pavisam nedaudz - 0,9 – 2,8 grami 100 gramos produkta. Biezpiens satur arī tādas minerālvielas, kā kalcijs, fosfors, selēns, magnijs u.c., un vitamīnus nelielā daudzumā. 100 grami vājpiena biezpiena satur aptuveni 90 kcal, savukārt, pilnpiena biezpiens – 150 kcal.

Bērnu uzturā biezpiens nodrošina organismu ar nepieciešamajām aminoskābēm, lai varētu veidoties un attīstīties muskuļi un orgāni, kā arī citi organismu veidojošie audi. Aminoskābēm ir arī liela nozīme imūnās sistēmas veidošanā. Dienā bērnam ir nepieciešams uzņemt aptuveni 1g olbaltumvielu uz katru kilogramu bērna svara. Biezpienā esošais kalcijs palīdz veidoties veseliem kauliem un zobiem, ir nepieciešams pareizai nervu impulsu pārvadei organismā un nervu sistēmas darbībai.

Kā iesūtīt receptes?

- Spied podziņu pie sava profila "PIEVIENOT RAKSTU"

- Izvēlies rubriku Mazulis un tagu -"Konkursi", "Gatavo-ar-bērnu"

- Pievieno recepti kopā ar foto!

- Kad viss izdarīts, spied SAGLABĀT, un stāsts pēc dažām minūtēm nokļūs portālā

Gaidām blogus līdz 14.augustam ieskaitot.

20160728203237-13176.jpg

20160728203229-32778.jpg

www.onplate.eu

https://www.facebook.com/www.OnPlate.lv/

Seko mums facebook, kur regulāri publicējām rakstus par visu aktuālo ap un par uzturu un veselību