Garšojam Baltais Eko putras!

Garšojam Baltais Eko putras!

15. Apr 2014, 09:47 Druxis Druxis

Ralfs (1 gads, 2 mēneši) putras ēd katru dienu, regulāri. Brokastis un vakariņas bez putras nav iedomājamas. Taču, jāsaka godīgi, es ne vienmēr uzcītīgi pati tās vāru, tāpēc ir lieliski, ka varam izmēģināt ko jaunu un atrast to, kas ir jau gatavs, bet pēc iespējas līdzīgāks pašu gatavotam. Un Baltais Eko putras ir tieši tādas!

Putras var ēst aukstas vai uzsildītas. Uz iepakojuma ir norādīts, ka tās var sildīt mikroviļņu krāsnī, tomēr mēs izvēlējāmies putras uzsildīt karstā ūdens peldē.

Putru testēšanu sākām ar auzu pārslu putru. Ralfam tā ļoti garšoja. Putra ir labas konsistences – vidēji bieza, ir jūtamas pārslas, taču tās ir mīkstas un neizraisa puikam rīstīšanos, kā dažreiz gadās ar citiem ēdieniem, kur ir palikuši lielāki gabali. Arī putras saldums viņu apmierināja, lai gan tas ir stirpi individuāli.

Auzu pārslu putriņu nogaršoja arī Madara (5 gadi). Viņa atzina, ka putra esot pietiekami salda un labprāt tādas ēstu vēl un vēl!

Kā nākamo nomēģinājām rīsu putru. Jāatzīst, ka biju gaidījusi ko krietni sliktāku. Man no bērnības rīsu putras nav palikušas atmiņā kā īpaši garšīgas, tomēr šī mani patīkami pārsteidza. Putra bija maiga, salda, rīsi bija gabaliņos, tomēr mīksti un viegli sakožami. Pēc Ralfa reakcijas spriedu, ka arī viņam šī putra ļoti garšoja.

Beidzot nonācām arī pie mannā putras testēšanas. Godīgi sakot, pašu vārītās mannā putras noteikti ir garšīgākas. Tai bija īpatnēja smarža un kaut kāda piegarša – ne kā bojātai putrai, bet vienkārši tāda nu tā ir. Tomēr, atšķirībā no citām mannā  putrām, kuras paliek cietas, kad atdziest, šī arī neuzsildīta bija atbilstošas konsistences, lai dotu bērnam. Puika ēda labprāt, tomēr Madarai, kā arī mums ar vīru šī „Baltais” Eko putra negāja pie sirds.

Vēl jāpiebilst, ka Ralfam porcija likās nedaudz par mazu. Trauciņā ir 180 g, un tomēr puikam nepietika, prasīja pēc tam vēl kādu cepumiņu. Tomēr, ja šo putru atstāj nevis nopietnai ēdienreizei, bet kā uzkodu pa ceļam, starp ēdienreizēm, tad tā ir tieši laikā.

Ralfs man ir saldummīlis, tā ka viņam putras nelikās pārāk saldas, bet tieši laikā. Es arī par to īpaši neuztraucos, jo pārējās ēdienreizēs puika gana daudz ēd nopietnus, sātīgus ēdienus, tomēr, attiecībā uz meitu, kura pārtiek no svaiga gaisa, es laikam piedomātu, cik daudz šādas putras dot, lai nesanāk, ka ēd cukuru vien. 

Liels paldies Māmiņu Klubam par šo lielisko iespēju nogaršot "Baltais" Eko putras un pārliecināties, ka tās tiešām ir ļoti gardas un piemērotas maniem bērniem! :)