Gardais Tiii…ooo!

Gardais Tiii…ooo!

21. Aug 2013, 09:03 gucci123 gucci123

Labdien!

Pagājušajā nedēļā pelēkā pēcpusdienā tikām pie spilgtiem un saulainiem gardumiem – TIO saldējumiem. Apzināti pieteicos uz saldējuma testiem, jo Gustaviņš savos 2,3 gados ne reizi nav ēdis saldējumu – līdz šim nav garšojis un viņš arī īsti nedrīkst ēst piena produktus alerģijas dēļ. Taču mūsu daktere teica, ka pamazām jāsāk dot kaut kādi piena produkti, jo organismam jāsaņem dažādi pārtikas produkti (tikai jāierobežo deva).

Un tā priecīgi devos mājās ar jauniegūtajiem labumiemJ Tātad, mums tika dota iespēja notestēt: citronu, plombīra, šokolādes, karameļu un melleņu-kazeņu saldējumu vafelītē.

Tā kā visu vienā dienā nogaršot nav iespējams, testēšana notika vairākas dienas pēc kārtas. Pirmajā dienā, atnākot mājās, Gustaviņš uzreiz ķērās klāt maisiņu revidēšanai un atrada…Tio. Pirmā reakcija – sarauktas uzacis, taču ieinteresēts skatiens – no sērijas: „Kas tas tāds?” Teicu, lai taisa vaļā un pagaršo. Pirmās grūtības: kā atplēst iepakojumu tika pārvarētas ar mammas gādīgo roku palīdzību. Nākamais – no kura gala šim pieķerties un ko ar to darīt? Parādīju, ka jātur aiz vafelītes konusa un jāēd. Pagaršoja…un saviebās: auksts, salds, nesaprotams. Tā…pirmais piegājiens nesanāca, atdeva mammai. Un ar interese vēroja, kā mamma ar šo tiek galā, jo mammai tas ir mīļākais saldējums kopš bērnības.

20130821100453-34984.jpg

Nākošā diena: vakarā palūdzu Gustaviņam, lai viņš no ledusskapja izņem maisiņu ar saldējumiem. Puika uzreiz ar lielu pienākuma apziņu ķērās klāt – tika izņemti veseli 2 saldējumi: šokolādes un melleņu-kazeņu. Abi cītīgi tika atplēsti, papīri nomesti zemē un…saldējumi nolikti uz galda apskatei. Paskaidroju, ka tos neapskata, bet ēd. Gustaviņš purina galvu. Tad man ienāca prātā doma – uztaisīt saldējuma kokteili, varbūt to mēģinās pagaršot, ja nevaru pierunāt viņu pagaršot saldējumu no vafeles konusa? Ķērāmies klāt kokteiļa pagatavošanai: abi saldējumi izlobti no vafelēm, pārlieti ar sulu un sablendēti. Vafeli gan Gustaviņš pagaršoja, bet nu tikai un vienīgi pagaršoja… Piedāvāju sagatavoto kokteili. Un ko mans dēls? Paskatās, pabaksta ar salmiņu un nē, krata galvu, ka nedzersL Wow, biju tuvu izmisumam, jo pašai visu šo izdzert nu nekādi nav iespējams. Taču vakara gaitā tas tomēr izdevās un jāsaka, ka bija dikti gards, jo ogu saldējums ar šokolādes saldējumu dod tādu interesantu garšu, kuru pastiprina klasiskā plūmju sula un šokolādes gabaliņiJ Atkal mammai garšojaJ

Trešajā dienā bija atlikuši 2 saldējumi: plombīra un karameļu. Un scenārijs bija līdzīgs otrās dienas scenārijam, tikai ar 1 atšķirību – beidzot Gustaviņš saņēmās pagaršot saldējuma kokteili un izdzēra pat 1/3 no glāzes. Biju dikti priecīga, ka viņš priekš sevis, iespējams, ir atklājis kādu jaunu garšu. Pati arī nogaršoju un arī šī kombinācija likās ļoti laba, taču ne tik salda kā šokolādes – ogu saldējuma gadījumā.

Rezumē: man viennozīmīgi patika iepakojums un tas piesaistīja arī bērna uzmanību. Ja vien laiks nav karsts, tad šāds iepakojums ir ērtāks, nekā iepakojums, kas jāplēš nost pamazām. Saldējumi gardi, garša pietuvināta dabīgai garšai (īpaši izteikti ogu saldējumam). Vafelīte arī garda un ērta rociņās saņemšanai, taču mīnuss varētu būt tas, ka, ja saldējums iepriekš ir pakusis, vafele nav vairs kraukšķīga, bet tāda slapja un nav saturīga. 

Paldies par iespēju testēt, Gucci123 un GustaviņšJ

Gaidām atsauksmes par TIO saldējuma testiem!