Fejiņa palīdz mammai mazgāt grīdu

Fejiņa palīdz mammai mazgāt grīdu

06. Mar 2018, 08:19 FejuFeja FejuFeja

Fejiņai augot lielākai, mājokļa uzkopšana ir kļuvusi par sava veida pārbaudījumu.

Ja iepriekš, kad meitiņa bija mazāka, dzīvokļa mitro uzkopšanu veicu laikā, kad viņa gulēja kādu no saviem dienas snaudiņiem, tad tagad tas vairs nav iespējams. Pirmkārt, tāpēc, ka viņa labākajā gadījumā pa dienu guļ tikai vienreiz pastaigas laikā, un otrais iemesls – Fejiņai ir gulta, kurā dāma var pati iekāpt un izkāpt. Tāpēc, kamēr vēl ir zinātkārais vecums, ar viņu ir neiespējami sarunāt, ka tikmēr, kamēr mamma mazgā grīdu, viņa mierīgi pasēdētu savā gultiņā. Kur nu! Viņa grib piedalīties procesā.

Tieši tāpēc grīdas mazgāšanu veicu superātrā tempā, lai maksimāli censtos izvairīties no iespējamām avārijām. Vienu jau piedzīvojām (slapjās drēbes pie traģēdijas vairs nepieskaitu).

Pirmajās reizēs, kad mazgāju grīdu, mana mazā palīdze jautri plunčājās pa ūdens spaini. Mazgāšanai izmantoju remdenu ūdeni, iztieku bez ķīmiskajiem tīrīšanas līdzekļiem. Neko darīt, lai bērns piedalās. Fejiņā jau tik tālu iemanījusies, ka izdzirdot vien, ka spainī leju ūdeni, jau sajūsmā spiegdama metas pie manis – būs jautrība!

Pirmās reizes plunčājusies, nākamajās reizēs meitēns centās ar saviem rotaļu trauciņiem ūdeni pasmelt, pēc tam iebāzt spainī galvu, lai padzertos. No šādas atrakcijas mazo Fejiņu gan atrunāju, taču maza bērna izdomai nav robežas. Pēdējās reizēs meitene, par spīti tam, ka kājās zeķbikses, kamēr biju aizgriezusies, iekāpa ūdens spainī. Pašai, protams, par to liels prieks – mini baseiniņš mājās istabas vidū!

Aizrādījusi, lai tā vairs nedara, ar vienu acs kaktiņu grīdas mazgāšanas laikā nepārtraukti vaktēju, ko dara mana Fejiņa. Un te – jā, tas no, kā es baidījos visvairāk! Spainis otrādi un ūdens plūdi pa visu gaiteni. Sapratusi, ka šoreiz jautrība ir beigusies, Fejiņa nesās projām, savukārt es, paķērusi pirmās lupatas, kas gadījās pie rokas, steidzu slaucīt grīdu (jāteic gan, ka sen tā nebija tik perfekti izmazgāta), lai kaimiņiem nebūtu pārsteigums ar lietu no griestiem.

Lūk, tādi ir mūsu piedzīvojumi ar mājokļa uzkopšanu. Brīvdienās Fejiņai nopirku rotaļu slotu, lai arī viņa pati var iesaistīties procesos un slaucīt. Tiesa, pagaidām slota stāv aizmirsta kaktā, jo lielāka interese ir par mammas lielo slotu. Paņēmusi to rokās, viņa spītīgi rūkdama un pūsdama to stiepj pa mājokli, dažbrīd nebalsī iekliedzoties, ja slotu nevar izdabūt cauri durvīm.

Labprāt uzklausīšu, kā mājoklī mitro uzkopšanu veic Tu, ja Tev mājās arī ir mazs rakaris, ar kuru pagaidām vēl nevar sarunāt, ka ūdens spaini nedrīkst aiztikt. Mājokli mazgā nakts aizsegā, kad visi jau guļ? Varbūt ūdens spaini turi aiz aizvērtām durvīm un tad katru reizi, kad vajadzīgs slotu izmazgāt, skraidi pa dzīvokli uz vannas istabā noslēpto spaini?

Ievas_mamma Ievas_mamma 06. Mar 2018, 20:08

Man ir cits risinājums - mazgājamā ūdens spaini lieku uz skapīša, kuru Ieviņa nevar aizsniegt. Skapītis atrodas dzīvojamajā istabā, līdz ar to spainis ir tieši blakus. Skalojot spaini neceļu lejā. 😉

Elionore Elionore 06. Mar 2018, 16:50

Tā kā dzīvojam divistabu dzīvoklī un teritorija nav tik plaša, kā privātā namā, ūdeni grīdas mazgāšanai ielaižu vannasistabas izlietnē un grīdas lupatu skaloju tur. Kamēŗ mazgāju grīdu, meita darbojas ar savu mazo slotiņu, dažreiz grīdas mazgājamo kātu aizņemās no manis. Pagaidām viss bez starpgadījumiem. 😀