Evas kosmētikas plauktiņš

Evas kosmētikas plauktiņš

08. Feb 2018, 14:17 zane_zanīte zane_zanīte

Tā kā es nedaudz darbojos kosmētikai pietuvinātā jomā - pēdējā laikā arvien vairāk mammas no paziņu loka vēršas pie manis ar padomiem par mazuļa kosmētikas izvēli. Tad nu nolēmu padalīties ar savas viengadnieces kosmētikas plauktiņa saturu. Ja nu kādam noder. 

Saturu sadalīju vairākās daļās un mazliet pastāstīšu par katra produkta izvēli. 

Sākšu ar mazgājamajiem

20180208135239-88214.jpg

Mazgājamās želejas, “ziepes” (bez virsmas aktīvajām vielām) vai dušas želejas. Saucam kā gribam - visiem princips viens, nomazgāt visu lieko. Ķermeņa mazgājamos līdzekļus lietojam reti, joprojām pieturos pie RDzN ieteiktā principa “5 dienas ar ūdeni 1 ar ziepēm”. Tā arī katru dienu vannojamies, bez ziepēm un šad tad tā kārtīgi. Izvēle pamatā vienāda - jūtīgai ādai un bērniem piemērots produkts.  Nesausina un nekairina. Pirmais pa kreisi ir vēl no Prismas laikiem ir ziepes ar Ziemeļu gulbja eko marķējumu. Tās ir labas un bija ļoti labā cenā. Saforelle ir no slavenā Cocooncenter un Numis no pašmāju aptiekām.

Šampūni

20180208135730-37399.jpg

Töpfer un Neutral izvēlēti, jo ir ar eko sertifikātu. Babè - cīņai ar piena kreveli. Babè tiešām ir ļoti labs. Piena krevele ir ievērojami samazinājusies. Evai matu nav daudz, tāpēc galviņu mazgājam 2x nedēļā (un arī tāpēc, lai samazinātu piena kreveli).

Ja nebūtu vajadzība tikt galā ar piena kreveli - es teiktu, ka man pašai vislabāk patīk Töpfer šampūns, kas ir ļoti maigs, foršā iepakojumā un viegli, bet piemīlīgi smaržojošs. 

Krēmi

20180208140203-33092.jpg

Evai lietošanā ir trīs krēmi. Bepanten uz sausajiem apgabaliem, jo bija sameties neliels dermatīts no kaut kādas burciņu pārtikas. Tas ir Töpfer wind&weather krēms, kad ejam ārā. Un šis ir baigi svarīgi pat mazos mīnusos, jo pamanījāmies apsaldēt vaidziņus guļot diendusu. Bērns satuntulēts kārtīgi, un likās, ka nemaz tik auksts nav. Bet rekā-pieķēra pie vaigiem, ka traks. Tad dermatologs teica, ka obligāti jālieto ziemas krēmi. Paldies Dievam vairāk nekādu starpgadījumu ar aukstumu nav bijuši. 

Pēdējais no krēmiem, ko vīrs sauc par brīnumlīdzekli - slavenais sudocrem. Evai ir jūtīga ādiņa un ātri vien dupsis paliek sarkans, lai gan lietojam eko pamperus un pieskatu, lai supsis vienmēr sauss. Bet tāpat gadās. Tad sudocrem nāk palīgā un fiksi vien tiekam uz strīpas. Un sudocrem palīdzēs arī pie iesnu nomocīta, sarkana un sūrstoša deguna. Īsts glābiņš. 

Pēdējais kosmētikas plauktiņā - zobu pasta

20180208140940-51322.jpg

Es to sauktu par zoba pastu, jo, lai gan Evai ir gandrīz gads, zobs ir tikai viens. Un tas pats vēl mikroskopisks. Bet to pašu vienīgo katru vakaru rūpīgi notīram :) Zobu pasta izvēlēta, jo ir ar eko marķējumu un uz iepakojuma nav norādes “nenorīt”. Kā zobu pastu tažotāji iedomājas, ka bērns gada vecumā izspļaus to pastu no mutes un vēl paskalos? :D

Tāds, lūk Evas kosmētikas plauktiņš. Vai bija noderīgi?

Bučas!

Zane&Eva

zane_zanīte zane_zanīte 09. Feb 2018, 11:34 danjux

Mums Babè + bieža matu ķemmēšana ļoti palīdz. Es domāju piena krevele ir samazinàjusies par 50%

danjux danjux 08. Feb 2018, 16:32

Mums arī ir piena krevele. Varētu mēģināt Babe šampūniņu... Vai tiešām ir efektīvs?