Evas īpašais stūrītis

Evas īpašais stūrītis

27. Feb 2018, 17:17 zane_zanīte zane_zanīte

Lasīju tepat māmiņu klubā rakstu par vides iekārtošanu mazuļa pirmā dzīves gada laikā, un situ sev uz pleca, cik mammas intuīcija ir bijusi pareiza :)

Tā nu Evai arī ir iekārtots atsevišķs stūrītis dzīvojamajā istabā - respektīvi telpā kurā uzturamies cauru dienu. Un viņas stūrītis aug kopā ar Evu to var lieliski redzēt šo rakstu salīdzinot ar rakstu kur stāstīju kā Eva mācās rāpot.

Evas stūrīti iekārtojam spontāni, esam salikuši šobrīd aktuālās rotaļlietas, un Evas "play-ground", jebšu princeses mājiņu/manēžiņu, kur patverties, kad ir tāda nepieciešamība.

Rotaļlietas grupējam pa kategorijām un lielumiem, lai visu var daudz maz vienkārši savākt.

Mums ir grāmatiņu stūris, kas šobrīd ir baigākajā topā.Evai patīk grāmatas - visa veida, visa biezuma un jebkāda materiāla. Lai var grauzt, šķirstīt, bakstīt un izplēst pa kādai lapai.

20180227165157-99081.jpg

Tad mums ir lielais grozs, kur tiek savākti visi sīkumi: ķemmītes, karotes, vāciņi, grabuļi, lupatiņas un vēl 100 mazi nieciņi, ar kuriem Eva izklaidējas tos krāmējot ārā no groza un šad tad arī atpakaļ iekšā.

20180227165318-44275.jpg

Joprojām TOPā ir bumbas - dažāda izmēra. Vienkārši izberamas uz grīdas, ripināmas un metamas. Protams, mīļākā ir uz skapja augšas. Klāt netiekam, trepju nav :(

20180227165431-37658.jpg

Visbeidzot, ir atsevišķi nodalītes lielās rotaļlietas un kluči. No šīm gan Evai ļoti aktuāls ir podiņš, kur leik klucīšus un viņas mīļotais auto. Pārējais vairāk tik izmētāšanai :D

20180227165924-54066.jpg

Šobrīd esam sapratuši, ka rotaļu stūrītī ir par daudz sīko lietiņu, jo kad tas viss tiek izmētāts - ir tāds bardaks, ka nezinu kur likties. Protams, tiklīdz, kā viss ir izmētāts, mantas tiek savāktas un sakārtotas, jo pēc bērna psiholoģijas - bērns nerotaļājas bardakā. Viņiem patīk sakārtota vide. Bet kuram gan nepatīk? Tā nu vācam mantas 3-4 reizes dienā un mazliet piekārtojam ik pa laikam. Kādreiz aicinu palīdzēt arī Evu, bet pagaidām aktuālāk ir izmētāt, kā savākt, tā kā lielākais darbs ir mammai un tētim. Bet ceru, ka ar to rādam priekšzīmi un arī pašai Evai rodas interese par mantu savākšanu.

Mantas ik pa laikam tiek mainītas, noliktas un tad atkal izliktas, lai ir interesantāk un nav jāpērk jaunas, jo viss jaunais ir labi aizmirsts vecais. Pie šī principa arī pieturamies :)

Kā jau minēju pašā sākumā - Evas īpašais stūrītis aug līdz ar Evu. šobrīd neplānoju, kā tas izskatīsies pēc kāda laika, bet noteikti tas mainīsies. Tas ir neizbēgami. Kā tas ir mainījies pa šo laiku - tas mainīsies līdzi arī Evai. Rotaļlietas nāks klāt, dosies prom, atkal nāks atpakaļ un dosies pavisam, kad tās vairs nebūs aktuālas. Mainīsies saturs un noteikti mainīsies arī vizuāli. Ar laiku pat mainīsies istabas, jo, kad Eva tam būs gatava, viņai būs sava istaba, kur organizēt visu rotaļāšanos un dzīvošanos.

Lai skaisti!

Zane&Eva