Enerģijas dzērieni bērniem- NĒ

Enerģijas dzērieni bērniem- NĒ

20. Nov 2014, 23:00 Cielavinna Cielavinna

Nesen tik pamanīju, ka Rimī pie kasēm ir plāksnīte ar uzrakstu, kas vēsta to, ka enerģijas dzērieni netiek pārdoti personām kuri nav sasnieguši 18. gadus.

Pie sevis nosmēju nodomājot, kā tad nepārdos! Vienā mirklī pamanu, ka blakus rindā stāv divas jaunkundzes un vienai rokā enerģijas dzēriena burciņa( jaunkundzes neizskatījās pēc 18 gadīgām). Radās laba iespēja pārbaudīt, kā jaunieviestie noteikumi tiek pielietoti darbībā.

Meitenes pienāk pie kases un pārdevēja paņem enerģijas dzēriena burciņu un skatoties uz meitenēm prasa- cik gadu? Meitenēm acis kubā un klusi izskan 16. Pārdevēja uzreiz pasaka, ka enerģijas dzērienus nav ko dzert un tas netiks pārdots, neapmierinātas meitenes aizgāja prom. Man tāds prieks uzreiz par pārdevējas rīcību, gribējās viņu uzslavēt, bet nesanāca.

Nenoliegšu, ka enerģijas dzērienus esmu dzērusi arī pati, lai varētu pilnvērtīgi pildīt savus darba pienākumus nakts stundās, tie kas strādā nakts darbu sapratīs, cik grūti palikt nomodā kad nāk miegs. Vienmēr nākošājā rītā esmu jutusies slikti, mainīju darba laiku, pārtraucu dzert enerģijas dzērienus un tagad jūtos labi.

Man prieks, ka vismaz viens veikala tīkls ir ieviesis šādus noteikumus un cerams, ka ar laiku šim piemēram sekos arī pārējie.

Kāds teiks, ka tak nopirks citos, bet līdz citiem veikaliem ir jāiet un visādi citādi šķēršļi var rasties. Piemēram, ja pie mājas ir Rimī, Tu tak neiesi tagad dēļ enerģijas dzēriena uz tālāko veikalu.

Man aug 8 gadīga māsas meita un es negribu, lai viņa šos draņķus kādreiz paprovētu. Runāts ar viņu tiek daudz par to, ka šādas lietas nevajaga lietot, bet ko tik nedarīsi kompānijas pēc, cerams ka viņai gribasspēks ir liels un spēs aturēties. 

Piemēram, ieejot lielveikalā kas atrodas pie skolas, redzams ka daudz bērni, kas labi mācas varbūt 5-6 klasē un jau enerģijas dzēriens rokās.

Ļoti ceru, ka drīz šādi uzraksti būs redzami visos veikalos.

Cielavinna Cielavinna 21. Nov 2014, 11:37 MiniAnna

Rimī jau ar nepārdod😀