E-brošūra "Augsim kopā": veiksmīgas bērnu audzināšanas pamati

E-brošūra "Augsim kopā": veiksmīgas bērnu audzināšanas pamati

02. Feb 2014, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Droši vien katra māmiņa un tētis nereti jautā sev, vai viņš/viņa ir labs tētis/ māmiņa, vai pareizi audzina un lolo savus bērnus. Bērnu atbalsta centrs, īstenojot  projektu „Augsim kopā – veiksmīgas bērnu audzināšanas svarīgākie faktori un komponenti”, kuru atbalsta Lietuvas Republikas Sociālās aizsardzības un darba ministrija, ir izdevis brošūru, paredzētu vecākiem, kuri audzina bērnus.

Šajā brošūrā aplūkosim būtiskus bērna emocionālās izaugsmes soļus un pakāpes, kurus viņam vajadzētu iziet no piedzimšanas līdz triju gadu vecumam. Izdevumā parādīsim vissvarīgākās lietas, kurām vajadzētu pievērst uzmanību vecākiem, kas audzina dažāda vecuma bērnus, kā arī apspriedīsim bērnu
problemātisku uzvedību un to, kā šāda uzvedība jāsavalda. Izdevuma lasītāji tiks iepazīstināti ar piesaistes jēdziena izpratni un tās nozīmi bērna attīstībā.

Grāmatu veido 4 atsevišķas daļas, kuras atspoguļo dažādus, bet savvstarpēji ļoti cieši saistītus, bērna attīstības aspektus:

• Emocionālās un sociālās attīstības pakāpes.
• Problemātiska uzvedība un tāssavaldīšana.
• 15 vissvarīgākāslietas, kasjāievēro vecākiem, kuri audzina bērnus.
• Piesaiste.

Šī brošūra sniedz daudz informācijas un praktisku padomu vecākiem. Kaut arī lielākā daļa no šeit sniegtās informācijas domāta vecākiem, kuri audzina mazus bērnus, tomēr noderīgu informāciju un padomus tajā atradīs visi vecāki.

Augsim kopā ar saviem bērniem – veidosim un sargāsim savstarpējo saikni, kopsim un veidosim viņu emocionālo dzīvi, priecāsimies un bēdāsimies kopā!

IELĀDĒ BROŠŪRU ŠEIT!

20130121104329-41754.jpg

Kampaņas idejas autors ir nevalstiskā organizācija „Nobody’s Children Foundation” (Polija), kas par savu sadarbības partneri Latvijā ir izvēlējusies nevalstisko organizāciju „Centrs Dardedze”, piešķirot atļauju izmantot vizuālos materiālus. Paralēli kampaņa norisinās arī Bulgārijā, kur to īsteno Sociālo aktivitāšu un prakses centrs, kā arī Lietuvā – Lietuvas Bērnu atbalsta centra pārraudzībā.