Dzīvoklī kā ledusskapī

Dzīvoklī kā ledusskapī

03. Feb 2014, 14:43 Banija Banija

Pie ekstrām pierod. Arī pie siltuma. Gluži nevilšus nedēļas nogalē atcerējos laikus, kad savulaik dzīvoju kojās. Ziemās istabiņā bija ap 10 grādiem, naktīs gulējām ar mēteļiem mugurā, bet siltais ēdiens, tikko ienests istabiņā, uzreiz atdzisa.

Lai arī ne tik traki, nedēļas nogalē atcerējos senos laikus, jo mūsu dzīvoklis pamazām pārvērtās par ledusskapi. Knapi 19 grādi, tādēļ paši un dēlēns saģērbušies kā mazi sīpoliņi, vienīgais, trusis gan atteicās vilkt mugurā jaku.

Tad nu ar dzīvesbiedru domājam, kā gan apsaimniekotājs aprēķina temperatūru, jo, tiklīdz laukā kļūst nedaudz siltāks, istabas kļūst nemīlīgi vēsas, lai gan radiatori ir atgriezti līdz maksimumam. Tādēļ mūsu mazā vēlme ir, lai laukā labāk turētos -15 grādi nevis -5, jo tas vismaz garantētu, ka mājās būtu silti. Jāteic, pagājušajā ziemā, lai arī bija pat aukstākas dienas un naktis, tik ļoti nesalām.

Vienīgais, par ko spēju priecāties, ir fakts, ka mazais jau paaudzies, jo pagājušajā gadā ap šo laiku mūsu ziķerim būtu vien pāris mēnesīši, un viņš nevarētu skrienot un lēkājot sevi sasildīt.

Priecāšos uzklausīt, vai arī Tavās mājās brīdī, kad laukā temperatūra pietuvojas 0 atzīmei, kļūst nemīlīgi vēsi?

lauruxs87 lauruxs87 03. Feb 2014, 16:46

Esmu dzīvojusi gan mājā kur ir malkas apkure gan , arī kur centrālā apkure. Varu teikt tā kad dzōvoju mājā kur bija malkas apkure bija diezgan daudz jākurina, lai būtu silti, jo zem mums neviens nekurināja un dzīvoklis stāvēja tukšs. No rītiem bija vēsi. Kad atnācu dzīvot uz Rīgu bija centrālā apkure, bet arī nebija silti ziemā labi ja 16 grādi, tas skaitījas silts, jo apkure bija no blakus mājas a šiem vēl papildus savi kamīni, kas piekurina, lai mazāk par apkuri jāmaksā un tik ātri ar nepieslēdza. Tagad pa laimi dzīvojam privātmājā un ir centrālā apkure un ir no 1🤓20 grādiem ir silti. Varu teikt ka labāk patīk centrālā apkure , jo var droši aizbraukt uz vairākām dienām vai atbraukt majas un ir jau silti.

Banija Banija 03. Feb 2014, 15:57

Palasot komentārus varu priecāties, ka mums nedēļas nogalē bijuši 19 grādi nevis nedaudz pāri 10, kā citām 😀

03. Feb 2014, 15:49

Sveikas... pirms lielajiem mīnusiem, mums dzīvoklī bija +18/+19 grādi, tad sākās aukstums un lēnām nokritās līdz +15 grādiem, radiatori itkā pietiekoši silti, jaunie logi, otrais stāvs, vidus dzīvoklis, bet auksts tāpat. Bet šodien ārā ir tikai -5 grādi, bet dzīvoklis tāpat ir auksts, un radiatori silti, ne loti silti vai remdeni, bet silti.
Tā kā vīrs ir komandējumā, dzīvojamies pie viņa mammas, mājā, kurā ir centrālā apkure un ir silts visu laiku...
Man jau itkā nekas, bet dēļ mazās dzīvoklī, par kuru maksājam gan īri, gan komunālos, neesam dzīvojušas jau 3 nedēļās... Lai gan saimnieki teica, ka dzīvoklis ziemā esot ļoti silts, bet tas jau laikam kā kuram.

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 03. Feb 2014, 15:48 Bruņurupuce

es sāku šadi ritus no meitas dzimšanas līdz otras meitas 8men.
bet piekurinat vareju pat 30 gradus 😃

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 03. Feb 2014, 15:40

paldies dievam,ka mums mājās ir 25 grādi. citreiz pat 28 gradi. un es labāk priecājos par vairāk grādiem un izvēdinātām telpām nekā salstu 😀
lai izdodas rast risinājumu 😀

Banija Banija 03. Feb 2014, 15:29 geguu

Skarbi jums. Vai dzīvojat bloku mājā?

princesemince princesemince 03. Feb 2014, 15:02 Banija_lv

Jā, mums arī aizgājušajā nedēļas nogalē bija vēsāks, bet to skaidroju ar trako vēju. Domāju, kad vējš beigsies, tad atkal būs viss pa vecam - cepsimies 😀

Banija Banija 03. Feb 2014, 15:01 princesemince

Kad bija lielie mīnusi, arī staigājām pa māju šortos un īsajos krekliņos (patiesībā, tā pa mājām staigājam teju visu gadu), bet nu nedēļas nogales aukstums tomēr mūs nokausēja un lika uzvilkt jakas, biezās zeķes 😀

princesemince princesemince 03. Feb 2014, 14:56

Mēs atkal esam priecīgi, kad ir tikai 19 grādi, jo siltāku nevajag - puika šortos un maicinā, basām kājām dzīvojas, un tā bijis vienmēr. Es siltāk saģērbjos, ja neko nedaru, bet vismaz nav jābeidzas nost no karstuma. Bet šāda temperatūra mums ir reti, pārsvarā ir no 21 grāda uz augšu - jo aukstāks kļūst laukā, jo karstāks kļūst dzīvoklī. Mums esot labs dzīvoklis - tā saka mājas vecākais, kad sūdzos, lai nogriež to trako karstumu. Puikam istabā vasaras beigās uzlikām termoregulātoru radiatoram, lai viņš naktīs var pagulēt - regulators uzgriezts uz "1" vai "2" (14-15 vai 16-18 grādi), guļ apakškrekliņā, dažkārt bez segas. Tā kā jāsaka, ka visi tie grādi ir tā ļoti subjektīvi - pēc katra cilvēk iekšējām vajadzībām 😀