Droši ar mazuli arī uz ceļa

Droši ar mazuli arī uz ceļa

05. Sep 2017, 13:41 PirmoreizMamma PirmoreizMamma

Ar prieku vēlos padalīties, ka Bella Baby Happy Septembri ir pasludinājis par drošības mēnesi, un izlasot Paulas Rozes blogu, varu roku liekot uz sirds apgalvot ka arī ES un mana ģimene 110% piekrītam katram Paulas teiktajam vārdam!

http://www.mrspaularoze.com/rupes-par-mazulu-drosibu-autokreslinu-nozime-ikdiena/

https://www.facebook.com/BellaBabyHappyLV/videos/714595058746966/

Arī mēs ienākot Eliotam ģimenē vairāk esam sākuši domāt ne tikai par veselību, bet arī par drošību uz ceļa un automašīnā. Atzīšos.. kādreiz arī mēs bijām vieglprātīgi un biežāk nepiesprādzējāmies, nekā piesprādzējamies.. jā, nokaunējos! Jau labu laiku esam šo netikumu atmetuši no mūsu ikdienas, un piekrītu , ka tikai mēs vecāki rādām piemēru, un bērni mūs lieliski atdarina! Uzskatu , ka bērns ir jāmāca jau no mazotnes, un nav pieļaujami pārvadāt bērnus, vai jebkuru citu personu nepiesprādzētu! Nav attaisnojums arī tas, ka mazulis krēsliņā niķojas, tāpēc ceļu turpinām turot rokās! Nekad!! Nekādā gadījumā!! Tad apstājāmies ceļa malā, paspēlējamies, un kad mazais ir gatavs ceļu turpināt, to turpinām DROŠI!

Kā izvelējāmies savu krēsliņu?!

Pirmo krēsliņu mēs lietojām līdz 7.mēnešu vecumam. Lietojām to , kas nāca līdzi ratiņiem 3in1. Nebijām aizdomājušies , ka iespējams sliktāks par kādu specializēti mazo, lietojām bez bēdas līdz mazais kundziņš sāka pret to protestēt pat mazākos pārbraucienos! Zinājām, ka izvēloties nākamo krēsliņu, mēs tā izvēlei noteikti pieslēgsimies vairāk, jo šo taču arī izmantosim krietni ilgāk! Pirms došanās uz veikalu mēs bijām sastādījuši savu plānu , ko tieši vēlamies redzēt, padalīšos ar savu sarakstu:

* regulējams muguriņas slīpums

* lai var likt braukšanai pretējā virzienā

* lai ir isofix stiprināšana

* drošs

Bijām jau izpētījuši trīs mūsu top variantu! Tad nu ar sarakstu padusē devāmies taisnā ceļā uz veikalu! Mums paveicās ar tiešām labu pārdevēju.. Izstāstījām savas vēlmes, mums katru interesējošo krēsliņu parādīja, izstāstīja par katra krēsliņa +/-. Ielikām Eliotu, iztestējām kā viņš jūtas , manuprāt, tas ir ļoti svarīgs faktors, tiešām pamēģināt pirms pirkšanas! Aptuveni bija skaidrs, teicām paldies, jn vēlreiz devāmies mājas "sagremot" šo informāciju un izvēlēties to īsto. Pēc divām dienām atgriezāmies tajā pašā veikalā- babycity toycity! Aprunājāmies vēlreiz ar pārdevēju, izmēģinājām vēlreiz mūsu izvēlēto krēsliņu, un apmierināti to iegādājāmies!

Ko mēs ieguvām?!

* krēsliņu ar regulējamu slīpumu kas bija mūsu vēlmju sarakstā

* ērtu, nu braucam tuvus un tālus izbraukumus ar smaidošu bērnu aizmigurējā sēdeklī

* izvelējāmies krēsliņu no 9-36kg, viegli transformējams no attiecīgo kg sasniegšanas

* viss svarīgākais DROŠU mūsu mazajam mīlulim

Runājot par drošību citos transportlīdzekļos- Mani darīja bažīgu atgadījums braucot ātras palīdzības mašīnā! Zinām , cik ātri uz slimnīcu tā traucas pa ceļu! Vai tiešām arī te nevajadzētu padomāt par bērnu drošību! Tikai vienu reizi mums sanāca saslimt ar bērnu braukt uz BKUS ar ātrās palīdzības transportlīdzekli. Mani iesēdināja mašīnā, piesprādzēja un bērnu lika turēt vienkārši klēpī! Godīgi.. es biju šokā! Vai tiešām , pfuuu pfuuu pfuuuu negadījumā bērns būs vairāk pasargāts par mani?! Manuprāt ar šīs kampaņas palīdzību par šo vajadzētu padomāt attiecīgajai iestādei lai jebkurš pacients, līdzbraucējs un pasažieris būtu ar iespēju neskartam nonākt vajadzīgajā galapunktā!