Dodamies uz pludmali: ko likt peldēšanās un sauļošanās somā?

Dodamies uz pludmali: ko likt peldēšanās un sauļošanās somā?

30. Jun 2015, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Nelielai iedvesmai piedāvājam ieskatīties Māmiņu kluba izveidotajā sarakstiņā,ko tad īsti vajadzētu ņemt līdzi uz pludmali!

Nepieciešamo lietu paņemšana noteikti būs vienkāršāka, ja pie rokas būs pavisam vienkāršs sarakstiņš ar lietām, kas noteikti vajadzīgas šajā vasarā! Vienalga, vai plānots izbrauciens uz pludmali vai dienas pavadīšana kādā parkā, baudot saules peldes, ir vairākas lietas, bez kurām nevajadzētu doties laukā no mājām.

Saules aizsargkrēms

Daudzi vecāki nav pietiekami informēti par to,kādam tad īsti jābūt patiesi labam saules aizsargkrēmam, kas paredzēts tieši bērniem. Bieži vecāki izvēlas sauļošanās aizsargkrēmu ar SPF50+, tomēr faktiski saules aizsargkrēmi ar lielāku SPF kā 30, ne pārāk daudz aizsargā bērna ādu. Tā vietā, izvēloties saules aizsargkrēmu, vajadzētu ņemt vērā šādus kritērijus:

- krēms nodrošina aizsardzību pret UVA un UVB stariem;

- SPF 30

- ūdens izturīgs

- sastāvā ir cinka oksīds

Peldkostīms vai autiņbiksītes - peldbiksītes

Svarīgs aspekts, atrodoties pludmalē ir bērna komforts, ko noteikti nodrošina autiņbiksītes- peldbiksītes.Māmiņu Klubs dod priekšroku Huggies® Little Swimmers® peldbiksītēm, kas ūdenī neuzpūšas un novērš lielos negadījumus. Ja bērns izaudzis jau no autiņbiksītēm, neaizmirsti par peldkostīmu.Kā autiņbiksītes- peldbiksītes, tā peldkostīms palīdzēs izvairīties no inficēšanās ar nevēlamām baktērijām.

Īpašas ūdens kurpītes vai iešļūcenes

Atkarībā no tā, uz kurieni dodaties baudīt ūdens un/vai saules peldes, jāpadomā arī par apaviem bērniem. Skaidrs, ka bērna vasaras kurpes var samirkt un, iespējams, pat saplīst, tāpēc jāpadomā par piemērotiem apaviem. Veikalu plauktos atrodamas īpašas gumijas čībiņas vai iešļūcenes, kas neslīdēs pa slidenu virsmu, kā arī ātri nožūs.

Pludmales dvieļi

Izvēloties dvieli mazulim, dod priekšroku tādam, kas labi absorbē mitrumu.Labākā izvēle droši vien būs dvieļi,kas ir ražoti no 100% kokvilnas. 

Vasaras pirmās palīdzības aptieciņa

Lai gan vecāki nereti pat neiedomājas par pirmās palīdzības aptieciņu kā par pirmās nepieciešamības precēm, ir vērts somā ielikt mitro salvešu iepakojumu, pāris vidēja lieluma plāksterus, pretapdeguma krēmu un pretinsektu krēmu.

Ūdens pudeles

Viena no svarīgākajām lietām, kas jāieliek somā, dodoties uz pludmali, ir ūdens. Ir ļoti svarīgi dot bērnam padzerties karstā saules svelmē. Ūdens pudele, kas ir pa rokai, bērnam ļaus viegli remdēt slāpes.

Uzkodas

Atkarībā no tā, cik ilgu laiku plānojat pavadīt ārpus mājām un tā, cik liels ir mazulis, ieplāno somā ielikt arī pārtiku/uzkodas mazulim un sev! Te nu gan lai izpaužas katra paša fantāzija, par to, kas būtu gardākais ēdiens piknikam pie ūdeņiem!

Pievēršot uzmanību pludmales somas sapakošanai, ikviens var izbaudīt atpūtu pie ūdens un neuztraukties par lietām, ko gadījies aizmirst!

Lai jums lieliska atpūta pie ūdens!

Māmiņu Klubs

Dodoties peldēt šajā vasarā, paņem līdzi HUGGIES® Little Swimmers®!