Dodamies ciemos uz Bēbīšu māju

25. Dec 2017, 09:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu kluba Vecāku skolas fizioterapeite Kristīne Asonova kopā ar Māmiņu kluba filmēšanas komandu devās uz Tukumu. Ārā laiks bija auksts, bet sirdi sildīja satraukums par to, ka jau pēc brīža būsim vietā, kur mājo siltums un mīt māmiņas ar mazuļiem, kuriem ir iespēja.

20171217232853-99784.jpg

     Tukuma “Bēbīšu māja” ir pazīstama tām mammām, kuras ir saņēmušas palīdzību un atbalstu no Misijas Pakapieni veidotās vietas, kur patverties. Par “Bēbīšu māju” ir runājuši mediji, ik pa laikam atgādinājuši stāstus, kas ir mums blakus, tomēr atkal un atkal mēs satiekam kādu, kam šī palīdzība ir nepieciešama. Tāpēc kāpām auto un braucām – apbruņojušies ar autiņbiksītēm, gaišām domām un labiem darbiem, kas darāmi.

20171218161451-83892.jpg

Mūsdienu pasaulē ir daudz stereotipu par pusaudžu grūtniecību, kuru dēļ šīs meitenes tiek nosodītas. Tomēr tai pat laikā netiek jautāts, kā meitenes jūtas, kāda ir bijusi viņu dzīve un apstākļi, kādēļ viņas nonākušas šādā situācijā. Daudzas no šīm meitenēm nav izjutušas, kas ir īsta, laimīga un mīloša ģimene, un viņām ir nācies pa dzīvi soļot vienām pašām.

20171217233021-68274.jpg

Māmiņu Kluba komanda ciemošanās laikā sniedza atbalstu meitenēm  - viņām fizioterapeites Kristīnes Asonovas vadībā bija iespēja gūt gan teorētiskas, gan praktiskas zināšanas par mazulīša aprūpi.  Meitenes klausījās, mācījās mazuļa aprūpes pamatus un hendlinga principus, bet tomēr nepameta sajūta, ka meitenēm ir grūti. Un ne jau pareizi parūpēties par mazulīti kurš nācis pasaulē, bet gan par situāciju, kurā tas atrodas. No ārpuses jā – viss skaisti, silta vieta, jumts virs galvas, ir mazulītim nepieciešamās lietas un atbalsta plecs no citām meitenēm un “Bēbīšu mājas” mammas un misijas “Pakāpieni” vadītājiem, bet dvēseles nu gan ir nemierīgas. Meiteņu pieredzes stāsti ir skarbi, bet patiesi. Skumji, bet ne bez iespējas kļūt laimīgām nākotnē.

Lielākā daļa šādu meiteņu ir pelnījušas cieņu par savu izvēli – dzemdēt un rūpēties par savu mazulīti. Galvenais ir ticēt saviem spēkiem, jo, mīlot savu bērniņu, neviena mamma nevar būt slikta.

     Tāpēc arī Māmiņu klubs aicina – ja Tev ir iespēja, atbalsti Tukuma “Bēbīšu mājas” mammas un mazulīšus, jo varbūt tieši Tava palīdzība dos iespēju nākt pasaulē kādam gaidītam mazulītim un izglābt dzīvību gan tiešā, gan pārnestā nozīmē.

20171217231341-86486.jpg

Jau kopš decembra sākuma, tirdzniecības centrā Domina ir apskatāma labdarības izstāde “Māmiņ, es Tevi mīlu!” un iespēja noziedot pie izstādes novietotajā ziedojumu kastītē, tāpat – ziedojumu var ieskaitīt Misijas Pakāpieni kontā, ar norādi Bēbīšu mājas atbalstam.

Konta nr: Biedrība "Misija "Pakāpieni""
Rīgas iela 41, Tukums, LV 3101
Reģ. Nr. 40008034946
LV91UNLA0010 000701010

Jau iepriekš sakām LIELU PALDIES ikvienam par atbalstu. Ar “Bēbīšu mājas” meitenēm un viņu mazuļiem varēsi satikties un uzmundrināt arī izstādes noslēgumā 6. janvārī, kad ar koncertu noslēgsies labdarības izstāde un kampaņa “Bēbīšu mājas” atbalstam. 

Liene

Māmiņu klubs