Divgadnieks vēl nelieto podiņu? Smaids kā atbilde!

Divgadnieks vēl nelieto podiņu? Smaids kā atbilde!

03. Dec 2022, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja tavam bērniņam ir jau vairāk kā divi gadi, un viņš vēl nav apguvis podiņmācību, palīdzēt var autiņbiksītes. "Viņš ir jau tik liels, bet joprojām čurā biksēs"- teiks labvēļi.. Uz to vienmēr varat atbildēt, ka katrs bērns attīstas savā individuālajā ātrumā un attiecīgi arī psihologi un ārsti, kas pārzina cilvēka fizioloģiju, uzsver, ka podiņmācība var ilgt līdz pat 3 -  4 gadu vecumam, un tas ir NORMĀLI.

Tāpēc, ja jums ir svarīgāk, lai podiņmācība būtu ērta bērnam, lai tā noritētu viņam piemērotos psiholoģiskos apstākļos, atbildiet ar smaidu uz šādiem izteikumiem. Jūsu bērniņš obligāti iemācīsies izmantot podiņu!

Jā, līdz divu gadu vecumam jāiegādājas pareizais, bērnam piemērotākais podiņš, jānovieto tas telpā, kurā ir pieaugušo pods.

Jā, bērnam jāpiedāvā pasēdēt uz podiņa.

Jā, līdz divu gadu vecumam jūsu bērnam ir jāzina, ko dara tualetē mamma un tētis, varat periodiski viņu aicināt uz tualeti līdzi.

Jā, līdz divu gadu vecumam jāzina, ko dara bērniņš, kas ir, piemēram, bildītē un sēž uz podiņa. Var tādu bildīti nolikt pie podiņa.

Jā, mamma var izmantot rotaļlietas, parādot, kā lelles, lāči var apsēsties uz podiņa un nokārtoties tajā.

Jā, var iegādāties speciālas podiņmācības biksītes, kuras parāda, ka autiņbiksītēs ir vai nav pačurāts.

BET! Bērniņš nedrīkst baidīties no podiņa un nedrīkst dzirdēt mammas kliegšanu pēc kārtējās "avārijas".

Atcerieties: bērniņš līdz trīs gadu vecumam FIZIOLOĢISKU iemeslu dēļ var neprast izmantot podiņu, jo nereti vēl nesaprot un nejūt, kā tas ir - pačurāt un pakakāt. Viņš to noteikti sapratīs. Visam savs laiks!

Māmiņu Klubs