DISKUSIJA: Vai Tu staidzini bērniņu?

07. Oct 2016, 00:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Būtībā tas nav nekas jauns, un ik gadu šis jautājums kādam no vecākiem ir aktuāls. Arī Māmiņu Kluba fizioterapeite Kristīne Asonova neiesaka bērniņus staidzināt, ja negribat, lai bērnam vēlākā nākotnē būtu fiziskas problēmas.

Tikpat daudz reižu, cik tiek jautāts par staigulīša iegādi mazulim, tiek jautāts arī, vai bērniņu var staidzināt, palīdzot viņam pārvietoties. Vai staidzinot var turēt mazo pie padusītēm?

Atbilde ir vienkārša: Tas var tikai kaitēt, jo bērnus nedrīkst staidzināt, turot viņus aiz padusītēm vai pie rociņas, to nedrīkst darīt arī nekādā citā veidā, jo tālākā nākotnē tas var ietekmēt bērna fizisko attīstību- ja bērniņš nav gatavs to darīt, viņam var būt muguras un stājas problēmas.

Lai gan dažkārt varam sabēdāties, jo bērniņš sasniedzot gada vecumu vēl nestaigā, mums pašiem sev ir jāatgādina kāda svarīga lieta: kad bērniņš būs tam gatavs, viņš piecelsies kājiņās un pats sāks staigāt, bez apkārtējo palīdzības. Ja bērniņš nav gatavs staigāt, bet viņš zina, ka ar apkārtējo palīdzību viņš var vertikalizēties, viņš kaut kādā veidā var lūgt pieaugušo un māmiņas palīdzību - labā sirds (vecāki) viņam palīdz, neskatoties uz to, ka bērns vēl tam nav gatavs. Un tā darīt nevajadzētu.

Kā ir ar jums, mīļās māmiņas, vai ir bijusi vēlme bērniņu staidzināt?

Dalieties personīgajā pieredzē tepat, komentāru joslā!

Māmiņu Klubs

Skaties Māmiņu Kluba raidījumu šajā svētdienā TV3 plkst.8:50, parunāsim par bērnu staidzināšanu!

zacc zacc 07. Oct 2016, 12:16

Ir cilvēki, kam nelīdz nekādi argumenti, tāpat darīs, kā patiks. Visdažādākajos jautājumos.
Es nestaidzinu. Atvainojos, bet arī esmu slinka, nevēlos ik uz soļa turēt un stutēt. Pieskatīt - jā, bet liekties līkumā un visur vadāt aiz rokām nē.

vēl jau ir arī redzēti cilvēki, kas nesaprot, kas ir staidzināšana. man dēliņš vēl pats negāja, bet pamanīju, ka vīramāte viņu pietura, lai viņš varētu paspert solīšus. "Es jau nestaidzinu, nē, nē, viņš jau pats, tikai pats" 😃 Vienojāmies, ka tā nedarīsim - ja pats, tad tikai pats.

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 07. Oct 2016, 09:49

Piekritīšu laimite83 un lauvinja, izglītošanās ir galvenais,lai zinātu par bērniņa attīstību un saprastu,ka bērns iemācīsies pats staigāt, nevis viņš jāmāca. Mūsu ģimenē arī bijuši "staidzināšanas" strīdi, bet es vienalga palieku pie sava, jo zinu,ka tas ir tas,kas bērnam ir nepieciešams!

lauvinja lauvinja 07. Oct 2016, 09:43 Mārīte.U.

Ja nebūtu ierādījusi, ka var staidzināt aiz rociņa,s tad tavu roku neraustītu, jo šo opciju nezinātu 😉

Ilvija82 Ilvija82 07. Oct 2016, 09:16

Nestaidzināju!

lauvinja lauvinja 07. Oct 2016, 09:02

Savējos nestaidzināju. Savu pirmo bērnu vedu peldēt pavismaz maziņu un nodarbības vadīja forša fizioterapeite, kas ļoti daudz ko izstāstīja. Bez tam īsti neredzēju nepieciešamību staidzināt pat mazāko, kurš nebij diez ko nasks uz staigāšanu.

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 07. Oct 2016, 08:58

Es gluži nestaidzināju, bet lielā meita gan tika pastimulēta 😀)) tagad ar puišiem tā nedaru un skatos,ka viņiem viss vēlāk notiek

mamma27 mamma27 07. Oct 2016, 08:53

Izlasīju virsrakstu un domāju- vai tiešām vēl kādam gribas to darīt?! Tas ,ka mums gribas sagaidīt pirmos solīšus ātrāk ,tas skaidrs,bet lai bērnu pirms gada staidzinātiu- nē. Pat prātā nenāca. Tā ļoti patīk darīt padomju gados augušajiem cilvēkiem- omītēm. Bet tas nenozīmē,ka bērns pats nevar sākt staigāt. Man Hārdijs pats sāka staigāt un es nu tur neko nevarēju izdarīt,lai arī centos visādi neveicināt viņa gribēšanu iet. Bet nu katram savs!😀