DISKUSIJA: Cik lielā aukstumā tu ar bērnu dodies ārā?

DISKUSIJA: Cik lielā aukstumā tu ar bērnu dodies ārā?

23. Jan 2014, 10:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Cik nav dzirdēts, ka pie mazākās vēja pūsmas un sniegpārsliņu krišanas - vecvecāki lūkojoties ārā pa logu noinstruē "Tu ar mazo ārā neej, šausmīgs laiks, saslims vēl..". Bet patiesībā -bērnam svaigu gaisu vajag, un istabā sēdēšana viņam nenāk par labu.

Pirmsskolas izglītības iestādēs katrai vecuma grupai tiek piemēroti savi nosacījumi ārā iešanai vai neiešanai. Piemēram, jaunākos bērniņus, ja āra termometrs rāda vairāk par -5 grādiem pēc Celsija, ārā nelaiž, turpretī nākamā vecuma grupa droši bauda ziemas priekus.

Cik lielā aukstumā tu ar bērnu dodies ārā?

Vai ziemas priekus baudāt pārsvarā tomēr istabā, vai arī nebaidāties no aukstuma un cenšaties ik dienu iziet ārā?

Māmiņu Klubs

aab aab 23. Jan 2014, 11:46

tā kā man mājās ir bērnudārzniece, tad 2x dienā gribot negribot ejam ārā 😃 uz un no dārziņa bērns taču ir jānogādā. no rīta gan ir aukstāks, tad cenšamies šo pasākumu veikt samērā ātri. bet, kad nākam mājās, tad gan sanāk krietni ilgāk, jo meitiņa nāk pati ar kājām - nu jūs jau saprotiet kā tas realitātē sanāk 😃
brīvdienās gan skatāmies kāds ir laiks aiz loga. tā kā dzīvojam mikrorajonā kurā vējš ir ikdienas parādība, tad skatamies kāds ir šis vējš - vai nav ass. gadās, kad pat pie -10 liekas, ka ir visi -20 un otrādi.
protams, ka bērns ir silti jāsaģērbj. brīžiem jau smieklīgi izskatās, bet galvenais, lai ir silti 😀

23. Jan 2014, 09:29 princesemince

man zinama darzina bernus ara sada laika neved.

23. Jan 2014, 09:27

lidz -5 gradiem ejam pastaigas, bet ari sitada laika, braucot ar masinu, ir redzeti vecaki, kas iet ara ar zidainiem. labak neizteiksu savas domas, atkal man uzklups virsu...

princesemince princesemince 23. Jan 2014, 08:40

Pagājušā ziemā (puikam tad bija 3,9g) gājām līdz -20 grādiem pa 5-6h, pie nosacījuma, ka pa vidu bija tējošana, kā arī laiks bija saulains. Šogad brīvā laika tā pamazāk, tādēļ reāli brīvdienās izskrienam tikai obligātos ārpusmājas pasākumus, speciāli pastaigas netaisot. Puika arī mazliet pamainījis savus ieradumus, tādēļ nemaz laukā tā vairs neraujas.
Bērnudārzā šogad iet laukā līdz kādiem -12 grādiem, ja ir saule. Tā jau it kā nekas nebūtu pretī, ja vien audzinātājas vairāk pievērstu uzmanību, kā bērni saģērbjas. Rezultātā visas šīs reizes, kad dienā bijis sals virs -5 grādiem, mans kustīgais un ātri svīstošais bērns pāris dienās sadzīvo kakla apaukstējumus un tad pa mājām. Ar mani ārā ejot un aktīvi kustoties tā parasti nav, jo apģērbu sakārtoju atbilstoši tā mērķim.