Diena bez ūdens

Diena bez ūdens

14. Dec 2013, 13:11 Banija Banija

Atceros, ar cik lielu sajūsmu mēs, skolēni uztvērām tās ziņas, ka skolā nav ūdens! Ui, tie bija svētki, jo nozīmēja, ka visi tūliņ tiks laisti mājās no stundām, jo bērni taču nevar mācīties antisanitāros apstākļos.

Tagad, kad mājās ir maziņš bērniņš, palikšanu bez ūdens vairs ar tādu sajūsmu neuztveru. Ceturtdien, pastaigājoties pa lauku ar dēlēnu, kaldināju plānus, ka beidzot, atgriežoties mājās, veltīšu pāris minūtes tikai sev. Kamēr mazais gulēs, uzlikšu sejas masku, iedzeršu karstu tēju... Bet plāni jau tādi ir plāni, ka tie mēdz nerealizēties.

Vēl pirms plkst. 12.00 pārnācām mājās no pastaigas, bet... ūdens krāns bija kā izkaltis. Sazvanoties ar mājas apsaimniekotāju uzzinātu, ka notikusi milzīga avārija un nav zināms, cik ātrā laikā to būs iespējams novērst. Lieki piebilst, ka avārijām jau neviens negatavojas, tieši tādēļ nemaz nevarēju pat iedomāties, ka no rīta vajadzētu piepildīt spaiņus un traukus ar ūdeni, lai pēcāk mums ar dēlēnu būtu vismaz kur rokas nomazgāt. Lieki piebilst, ka ūdens mājās vairs bija tikai aptuveni 1,5l, kas palicis tējkannā, bet tuvākā ūdens ņemšanas vieta – labu gabaliņu no mājas. Ņemot vērā, ka mazuli vienu pašu dzīvoklī neatstāšu, kamēr eju pēc ūdens, bet ar vienu roku stumt ratus pa atkust sākušu sniegu un otrā rokā turēt pilnu ūdens spaini, būtu priekš manis teju neiespējamā misija, dienu izturējām bez ūdens.

Par lielu prieku, dēls kā zinādams šajā laikā nenosārtoja savas lielās vajadzības, jo to seku likvidēšana bez ūdens būtu... hm... sarežģīta.

Jāteic, ka šī nav pirmā reize, kad laikā, kad esmu bērna kopšanas atvaļinājumā, bez iepriekšējas ziņas uz visu dienu tiek atslēgts ūdens. Līdz šim varonīgi šādas ūdens krīzes esam pārvarējuši. Esam pārvarējuši arī aizvadīto ziemu, kad regulāri uz visu dienu dzīvoklī pazuda elektrība. Tā teikt, pie ekstrām cilvēks ātri pierod, taču, ja vien ir gribēšana, var bez tām arī sadzīvot (tiesa gan, teikšu, ka ūdens ir pamatvajadzība nevis ekstra).

Dalies, cik bieži Tev, kamēr ar mazuli atrodies mājās, ir nācies pavadīt dienu vai pat vairākas bez ūdens vai elektrības?

Krista21 Krista21 14. Dec 2013, 13:26

Mums tā notika reizes 3, bija kkādas tehniskās apkopes, līdz ar to no 10- 17 nebija elektrības, līdz ar to pazuda siltums un karstais ūdens, bet mums paveicās, ka mazās omīte dzīvo netālu, dzīvojāmies to laiku tur. Mūs gan iepriekšs brīdināja par elektrību, bet to, ka pazūd apkure un siltais ūdens , neviens neminēja un man par to nebija nejausmas😀